Vecā, labā zivju eļļa. Kāpēc vērts to neaizmirst pavisam?

Zivju eļļai ir ļoti daudz vērtīgu īpašību. Piemēram, pierādīta tās efektivitāte arī ādas slimību gadījumos, ieskaitot psoriāzi, kas ir autoimūna saslimšana un grūti padodas ārstēšanai.

Eļļa ir arī veselīga, ja psoriāzes gadījumā cieš locītavas. Pozitīvs efekts parasti iestājas pēc 3 nedēļu lietošanas.

Eļļu lieto arī aterosklerozes profilaksei, kā imūnstimulējošu līdzekli liela stresa gadījumos, pret nespēku, pastiprinātu nogurumu, atveseļošanās periodā pēc slimības. Tā ir efektīva kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas čūlas ārstēšanā, pret bronhiālo astmu, hipertoniju, sirds išēmisko slimību, trombozi un tromboflebītu. Ieteicams lietot arī visiem tiem, kas sirgst ar cukura diabētu.

Mūsdienās zivju eļļa tiek fasēta ērtās želatīna kapsulās, kas to pasargā no oksidēšanās un novērš nepatīkamo aromātu un garšu.

Lietošanas shēma ir aptuveni šāda: 1–1,5 mēnešus lieto pa 1–2 kapsulām 1–2 reizes dienā. Pēc tam ievēro 3 mēnešus ilgu pārtraukumu.

Taču ir cilvēki, kam zivju eļļu lietot nav ieteicams. Tā nav vēlama tiem, kam ir hroniska nieru mazspēja, akmeņi nierēs un urīnpūslī, vairogdziedzera darbības traucējumi un individuāla šā produkta nepanesība.

Leave a Comment