Vasarīgi salāti, kurus gatavosim ziemai

Pagatavošana

    1. Sterilizētā burkā lieciet dilles, pētersīļus, šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu, sīpola gredzenus, salmiņos sagrieztu papriku, šķēlītēs sagrieztus gurķus un tomātus.
    2. Tomātus izvēlieties brangus un stingrus, lai neizjūk un vienkārši nepārvēršas putrā.
    3. Liekot dārzeņus burkā, tos mazliet sablīvējiet.
    4. Virsū dārzeņiem lieciet smaržīgos piparus, krustnagliņas un lauru lapas.
    5. Gatavojiet marinādi – katlā uzvāriet ūdeni, izšķīdiniet tajā cukuru un sāli, beigās pielejiet klāt etiķi.
    6. Karstu marinādi pārlejiet pāri gurķiem, viegli aizvākojiet un pasterizējiet kādas 7-8 minūtes, tad kārtīgi aizvākojiet ciet.
    7. Pasniedzot salātus, marinādi nolejiet nost, salātus lieciet traukā un pārlejiet ar augu eļļu pēc garšas.
    8. Tas arī viss!

Leave a Comment