Vasaras sezonas noslēgums Saulkrastos

Nedēļas nogalē gaidāmi saulaini un patīkami laikapstākļi, tāpēc nav labākas vietas, kur pavadīt šo nedēļas nogali, kā pie jūras, Saulkrastos, kur norisināsies dažādi vasaras sezonas noslēguma pasākumi.

Šo sestdien, 31.augustā svinēsim vasaras sezonas noslēgumu. Visas dienas garumā būs notikumi dažādām gaumēm – gan kultūras cienītājiem, gan sporta entuziastiem, gan arī tiem, kam patīk garšīgi paēst. Dienas noslēgumā, tumsai iestājoties, visi aicināti Saulkrastu pludmalē vērot, kā tiek aizdedzinātas uguns skulptūras.

Saulkrastu Meža parkā no plkst. 11:00 līdz pat 16:00 ģimenes ar bērniem aicinātas piedalīties Ģimeņu sporta dienā. Dalībniekus sagaida dažādas sportiskas, bet arī smieklīgas aktivitātes, kā piemēram, “Pēc saldējuma”, “Tornis”, “Burziņš”, “Izjāde” utt. Trīs sportiskākās ģimenes tiks apbalvotas ar medaļām un diplomiem.

Paralēli tam Meža parkā norisināsies arī Grila un BBQ festivāls, kas ne tikai sportistus, bet domājams arī visus Saulkrastus kārdinās ar patīkamiem aromātiem un ļoti garšīgiem un veselīgiem ēdieniem. Grilētāju brālības biedri un šefpavāri stāstīs par veselīga uztura pamatprincipiem, kā arī par visplašākās produktu gammas gatavošanas daudzveidību tieši ar grilēšanas tehniku.

Savukārt kultūras un folkloras cienītājus aicinām apmeklēt folkloras festivāla “Pa saulei” norises. Folkloras festivāls norisinās jau astoto gadu un tas tiek apvienots ar Baltijas Jūras reģionā vēsturisku tradīciju – ugunskuru iedegšanu visā Baltijas jūras un jūras līča piekrastē – Somijā, Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Krievijā, Vācijā un arī Latvijā.

Festivāla laikā dažādas aktivitātes vadīs festivāla saimnieki Saulkrastu folkloras kopa “Dvīga” un kopas no dažādām Latvijas vietām – Lēdurgas, Limbažiem, Ugāles, Jaunpiebalgas, Ādažiem, Carnikavas, Vectilžas, Olaines un citām pilsētām.Programmā paredzēta dziedāšanas meistarklase etnodziedātājas Asnātes Rancānes pavadībā, danči un rotaļas Saulkrastu jaunatklātajā Meža parkā, sadziedāšanās Saulkrastu vienā no skaistākajām vietām – Baltajā kāpā, kā arī ekskursija tās apkārtnē ar īpaši neparastu skatījumu uz Saulkrastiem. Vakara kulminācijā norisināsies festivāla lielkoncerts Saulkrastu centrālajā – Saules laukumā, bet noslēgumā – kopīgs gājiens uz Jūras parku un Senās uguns iededzināšana, saules guldīšana un uguns dziesmu dziedāšana. Ar detalizētāku festivāla programmu var iepazīties www.saulkrasti.lv.

Leave a Comment