Vannas ar ēteriskajām eļļām uzmundrina un uzlabo garastāvokli. 7 receptes


Augstvērtīgas un pilnībā dabīgas ēteriskās eļļas, ja tās pareizi lieto, neizsauc negatīvus blakusefektus, pieradumu, organisma funkciju disbalansu.

Ēterisko eļļu iedarbība ir daudzkārt spēcīgāka nekā kaltētu augu iedarbība, tāpēc ir efektīvas nelielos daudzumos. Vannas ar ēteriskajām eļļām gana plaši tiek praktizētas arī oficiālajā medicīnā. Tās tonizē, nomierina, uzlabo garastāvokli un, protams, atveseļo.

Lai pastiprinātu ārstniecisko efektu, pirms vannas jānomazgājas dušā, ziepju un citu līdzekļu vietā izmantojot auzu pārslas, klijas vai olas dzeltenumu.

Astoņus pilienus ēteriskās eļļas atšķaida pusglāzē piena vai 2–3 ēdamkarotēs kefīra (jogurta, saldā krējuma, medus) un pievieno 36,5–38 grādus siltam vannas ūdenim. Obligāti jāņem vērā, ka karstai vannai pievienot eļļu nav ieteicams, jo tad tā ātri izgaro. Vannā var iet ne agrāk kā 2,5–3 stundas pēc ēšanas.

Iesākumā (pirmos 2–3 seansus) procedūru ilgums ir 5–7 minūtes, pēc tam – 20–30 minūtes. Noskaloties pēc vannas nav obligāti – ķermeni var noslaucīt sausu ar frotē dvieli, bet pēc tam jāliekas gultā. Procedūras atkārto 2–3 reizes nedēļā, kurss – 10–20 vannas. Ja vanna tiek sagatavota katru dienu, tad ūdenim pievieno nevis 8, bet tikai 4 pilienus ēterisko eļļu.

Vannai jāizmanto tikai tās eļļas un to maisījumi, kas organismam ir vispieņemamākie un neizraisa nekādas reakcijas.

Pret depresiju, apātiju: ēdamkarotē sajauc pa 3 pilieniem jasmīnu, ciedru un greipfrūta ēterisko eļļu un pievieno 36,5–37 grādus siltam vannas ūdenim. Vannu sagatavo 1–2 reizes nedēļā, peldes ilgums – 15–20 minūtes. Kurss – 7–10 procedūras.

Cits maisījums: sajauc 5 pilienus bergamotes, 3 pilienus ilangilanga un 2 pilienus apelsīnu eļļas.

Pret nervu pārpūli, īpaši pastiprinātas intelektuālās slodzes gadījumos: sajauc pa 3 pilieniem bergamotes un lavandas eļļu un vienu pilienu rozmarīna eļļas. Maisījumu pievieno 37–38 grādus siltam vannas ūdenim. Vannu sagatavo 1–2 reizes nedēļā, peldes ilgums – 15–20 minūtes. Kurss – 5–7 procedūras.

Cits maisījums: sajauc pa 5 pilieniem melisas un lavandas eļļu.

Pret menstruālo migrēnu: 1–2 reizes dienā 10–15 minūtes kājas vai rokas karsē 37–38 grādus siltā sālsūdens (ēdamkarote sāls uz litru ūdens) vanniņā. Bet pirms gulētiešanas atvērtā termosā ar verdošu ūdeni iepilina 3 pilienus piparmētras eļļas un noliek līdzās gultai uz naktsgaldiņa.

Pret vēdera uzpūšanos bērniem: 1–2 reizes nedēļā bērnu peldina siltā vannā ar majorāna eļļu. Zīdainīšiem līdz 12 mēnešu vecumam – 1 piliens eļļas uz 10 litriem ūdens, vecumā no viena līdz 5 gadiem – 2 pilieni, no 5 līdz 10 gadiem 3–5 pilieni, no 10 līdz 14 gadiem – 5–8 pilieni eļļas. Ārstēšanās kurss – ne mazāk kā 5 procedūras.

Sārņu izvadīšanai no organisma: sajauc pa 3 pilieniem kadiķu, ģerānijas, citrona un vienu pilienu sandalkoka eļļas. Maisījumu pievieno 37–38 grādus siltam vannas ūdenim. Peldes ilgums – 15–20 minūtes, pēc tam ķermeni noslauka ar frotē dvieli, uzvelk vilnas džemperi un liekas gultā. Procedūru atkārto katru otro dienu. Kurss – 1,5–2 mēneši.

Avots: vrutmilife.com

Leave a Comment