Valsts prezidents Egils Levits no sudraba ‘Lexus’ pārsēdies pie ļoti īpašas automobīļu markas stūres

Valsts prezidentam Egilam Levitam ir jauns limuzīns – līdzšinējais, no Raimonda Vējoņa prezidentūras mantotais sudrabotais “Lexus LS” ir nomainīts, raksta delfi. 

Prezidents pārvietosies ar melnas krāsas BMW. Turklāt mainījusies ne tikai automobiļa marka, bet gan arī degvielas tips – ja līdz šim prezidents brauca ar videi samērā saudzīgu hibrīdu, tad jaunajam limuzīnam ir Eiropā norietošais dīzeļa agregāts.

MW limuzīns tiek nomāts un iepirkuma līguma kopsumma visā līguma darbības laikā – 36 mēnešos jeb trijos gados – ir 125 854,86 eiro, ieskaitot PVN.

Šī summa ietver visas automašīnas iznomātāja izmaksas, tostarp speciālo papildu aprīkojumu uzstādīšanu un uzturēšanu, reģistrācijas un tehniskās apskates izmaksas visa nomas termiņa laikā, OCTA un KASKO apdrošināšanu, periodiskās tehniskās apkopes un normālā nolietojuma remontdarbu un rezerves daļu izmaksas.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ Valsts prezidents no videi samērā saudzīgā hibrīda pārsēžas uz dīzeļa auto, kas Eiropā ir aizejošs degvielas tips tieši ekoloģisko apsvērumu dēļ, Valsts prezidenta kanceleja atbild, ka, ņemot vērā to, ka NBS Militārā policija ir atbildīgā iestāde par tās aizsardzībā (apsardzē) esošo personu drošību, kā arī pastāvošo praksi citu valstu dienestos, kas veic līdzvērtīgas funkcijas, NBS Militārā policija nosaka arī tam nepieciešamo automašīnu tehniskos parametrus, tajā skaitā dzinēja versiju un veidu.

Jaunais BMW limuzīns ir sestās paaudzes 7. sērijas modelis, kas 2019. gadā piedzīvoja modernizāciju, iegūstot markas jaunajiem modeļiem zīmīgo milzīgo radiatora dekoratīvo režģi.

COMMENTS

Leave a Comment