Vai zināt, kādi draudi rodas jūsu veselībai, kad pēc auto piestartēšanas ieslēdzat A/C jeb kondicionieri?

Kad iesēžamies savā auto un piestartējam to, parasti nemaz neaizdomājamies un uzreiz ieslēdzam A/C jeb kondicionieri. Katru reizi, kad mēs to darām, pakļaujam savu organismam nopietnam riskam.

Tas ir kaitīgi veselībai tādēļ, kad katru reizi, kad kāpjam ārā no sava auto, gan durvis, gan logi paliek aizslēgti. Pat tad, kad auto ir atstāts ēnā, tajā var uzkrāties 400 – 800 mg benzola.

Ja auto atstāsiet saulē, kad gaisa temperatūra pārsniegs +16 grādus, benzola līmenis var sasniegt pat 2000 – 4000 mg, kas par 40 reizēm pārsniedz pieļaujamo normu.

Sēžot auto ar aizvērtiem logiem, cilvēki bieži vien nemaz nenojauš, ka tajā brīdī elpo benzolu, kas nelabvēlīgi ietekmē plaušas, aknas un kaulu šūnas. Turklāt mūsu organismam nepieciešams ļoti daudz laika un piepūles, lai tiktu vaļā no šīs kaitīgās vielas.

Auto lietošanas pamācībā ir norādīts, ka pirms kondicionieru ieslēgšanas ir nepieciešams atvērt vaļā logus, taču tur netiek paskaidrots, kādēļ tas ir nepieciešams, neskaitot to, ka tas ir labvēlīgi paša auto darbam.

 Medicīniskais paskaidrojums:

Pētījumu rezultātos atklājās, ka pirms kondicionieris sāk atdzesēt gaisu, tas izdala visu uzsildīto gaisu un kopā ar to arī benzolu – toksīnu, kas izraisa vēzi.

Tieši tādēļ, kad sēžaties savā auto, pat tad, ja nejūtat uzsildītas plastmasas smaržu, uz pāris minūtēm  atveriet vaļā logus, bet tikai pēc tam slēdziet iekšā kondicionieri. Līdzko auto ir piestartēts, ļaujiet tam pāris minūtes pastāvēt ar atvērtiem logiem.

Iesakām vienmēr ievērot šo nosacījumu, kad lietosiet savā auto kondicionieri, jo tas pasargās jūsu veselību no kaitīgo toksīnu iedarbības, kas var atstāt ļoti smagas un paliekošas sekas.

 Avots: fithacker.ru

Leave a Comment