Vai valdība tomēr mainīs lēmumu par ierobežojumu atcelšanu? ”Latvija pašlaik ir pašā pīķa augšgalā”

Valdība neplāno mainīt lēmumus saistībā ar Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem pēc ārkārtējās situācijas beigām, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

“Nē, mēs neko nemainīsim,” iespējamās izmaiņas jau pieņemtajos lēmumos attiecībā uz ārkārtējās situācijas beigām komentēja premjers.

Pēc viņa paustā, Covid-19 izplatības ziņā Latvija pašlaik ir pašā pīķa augšgalā, jo saslimušo skaits divas nedēļas vēl nesamazinās, taču vairs nepalielinās. “Slimnīcās ir drusku vairāk, un tas ir tas, par ko jābūt bažīgiem,” uzsvēra Kariņš.Viņš arī atgādināja, ka Covid-19 pandēmija joprojām nav beigusies. “Pamatā ejam visur publiskās telpās ar maskām. Tur, kur mēs ejam ar maskām, no 1.marta vairs neprasīs sertifikātu. Būsim piesardzīgi, īpaši būsim piesardzīgi, domājot, ka mēs apciemosim gados vecākus cilvēkus, arī slimākus cilvēkus. Padomāsim, varbūt apmeklējumu pie vecāsmātes var vēl pagaidīt mēnesi,” aicināja valdības vadītājs.

Kariņš, ņemot vērā Covid-19 izplatības tendences citās valstīs, neprognozēja, ka martā, samazinot ierobežojumus, varētu pieaugt saslimstības līmenis. Premjers arī aicināja joprojām vakcinēties pret Covid-19, raksta nra.lv

Lasi vēl: Likteņa labvēlība: februāra beigās 5 zodiaka zīmes nokļūs zem ”naudas lietus”

Jau ziņots, ka arī pēc valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām jeb no 1.marta atsevišķu pakalpojumu saņemšanai būs nepieciešams Covid-19 sertifikāts, paredz valdībā apstiprinātie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment