Vai mazajiem bērniem ārkārtējās situācijas laikā tiks liegta ieeja veikalos?

Ēdināšanas vietās drīkst uzņemt arī bērnus

Kā Ekonomikas ministrijā, arī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus var sniegt bērniem līdz 12 gadu vecumam, ja ar viņu kopā ir vecāks ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Tādā gadījumā pakalpojuma sniedzējam ir jānodrošina divas apmeklētāju plūsmas, ziņo jauns.lv

Lasi vēl: Jānim Jarānam veselība kritiskā stāvoklī. ”Kādu dienu aktieris varot vienkārši nokrist uz ielas”

“Ja sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietā atrodas gan apmeklētāji ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, gan arī vecāki ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu kopā ar bērniem līdz 12 gadu vecumam bez sertifikāta vai no 12 gadu vecuma ar Covid-19 testa sertifikātu vai izglītības iestādē veiktu testu, kas nav vecāks par 72 stundām un ir negatīvs, plūsmām jābūt nodalītām laikā vai telpā: telpai ir jābūt norobežotai (piemēram, ar sienu vai norobežojošu lentu un 2 metru distanci) un šīs divas apmeklētāju plūsmas nepārklājas,” skaidro EM.

Arī frizieris bērniem nav liegts

Līdzīgi noteikumi attiecas arī uz citu pakalpojumu, tostarp friziera pakalpojumu sniegšanu bērniem līdz 12 gadu vecumam.

“Pilnībā vakcinētu vai pārslimojušu vecāku pavadībā pakalpojumus, tai skaitā, skaistumkopšanas pakalpojumus var saņemt arī bērni līdz 12 gadu vecumam bez Covid-19 sertifikāta un bērni no 12 gadu vecuma ar sertifikātu vai izglītības iestādē veiktu Covid-19 testu, kas nav vecāks par 72 stundām,” skaidro EM.

Kultūras pasākumos bērniem jāparedz atsevišķs sektors

Arī kultūras pasākumus mazi bērni, kuriem Covid-19 poti iegūt vēl nav iespējams, drīkst apmeklēt kopā ar vecākiem, kuriem ir sadarbspējīgs sertifikāts.

Tiesa, šādos gadījumos bērniem ar vecākiem ir jāparedz atsevišķs sektors un šie apmeklētāji jānodala no pārējās cilvēku plūsmas.

Sports nevakcinētiem bērniem atļauts individuāli

Kā norādīts Izglītības ministrijas mājaslapā, nevakcinēti bērni telpās var sportot individuāli – viens pret vienu ar vakcinētu treneri (vienā telpā nedrīkst vairāki individuālie treniņi).

Bērniem līdz 12 gadiem arī turpmāk būs pieejamas peldētapmācības programmas, bet ne sporta peldēšanas treniņi. Sportošana telpās grupā iespējama arī vienas klases ietvaros.

COMMENTS

Leave a Comment