Vai mazajiem bērniem ārkārtējās situācijas laikā tiks liegta ieeja veikalos?

Šobrīd daudzu pakalpojumu sniegšana un arī tirdzniecības vietu apmeklēšana ir ļauta tikai epidemioloģiski drošajā jeb “zaļajā” vidē, kas nozīmē, ka tajā atrodas tikai pilnībā vakcinētas vai pārslimojušas personas. Zināms, ka bērni līdz 12 gadu vecumam Latvijā vēl potēties pret Covid-19 nevar.

Savukārt epidemioloģiski daļēji drošajā jeb “dzeltenajā” vidē var atrasties gan pilnībā vakcinētas vai pārslimojošas personas, gan tādas, kuras var uzrādīt nesen veiktu Covid-19 negatīvu testu. Šajā vidē iekļauti arī šo personu pavadošie bērni līdz 12 gadu vecumam.

Kā norādīts Ekonomikas ministrijas mājaslapā, lai gan lielākā daļa pakalpojumu un pasākumu tiek nodrošināti tikai “zaļajā” režīmā, ir iespējami arī daži izņēmumi, tostarp attiecībā uz bērniem, ziņo jauns.lv

Lasi vēl: Raimods Pauls dalās atmiņās par Gunti Skrastiņu; Viņš bija īpašs cilvēks

Veikali bērniem atvērti

Lai gan skaidri definēts noteikumos tas nav, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis pēc pagājušās nedēļas valdības sēdes apliecināja, ka tirdzniecības vietas, kuras strādās epidemioloģiski drošā vidē, kopā ar vakcinētajiem vai pārslimojošiem pieaugušajiem varēs apmeklēt arī bērni līdz 12 gadu vecumam, kuriem vēl nav iespējams vakcinēties pret Covid-19.

Tātad svarīgākais, lai Covid-19 sertifikāts būtu bērna pavadonim.

Kā ar ēdināšanas iestādēm – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment