Vai maz var tīrīt sniegu nost no kapu kopiņām un kāpēc pirms to darīt vajadzētu divreiz padomāt

“Ziemā kapsētas nevajadzētu apmeklēt” – tā saka daudzas vecmāmiņas. Priesterim bija sakāms, kas cits sakarā ar šo faktu. Tātad, kā ir patiesībā: vai ir iespējams vai nav?

Nevienam tas nav noslēpums, patiesībā ir plaši izplatīts viedoklis, ka kapsētas ziemā netiek apmeklētas, izņemot gadījumus, ja jūs ierodaties bērēs. Un patiesībā šim faktam ir vairāk nekā viens gadsimts, saskaņā ar šo viedokli (ir vērts atzīmēt māņticīgo viedokli).

Viss, protams, balstās uz faktu, ka it kā mirušā dvēsele var mūs gaidīt pie sava kapa, un ziemā viņi guļ un negaida. Bet pareizticīgie no dogmatiskās teoloģijas ļoti labi zina, ka Dievs katram pēc nāves nosaka vietu līdz pēdējai tiesai. Un tas ir kā debesis un elle, vienkāršāk sakot, bet ne kapsēta!

Tautas domas šajā māņticībā gāja tālāk: galu galā ziemā uz kapiem kapos ir sniega sega, un, ja mēs to noņemsim no kapa, mēs it kā traucēsim mūsu mirušā mieru. Starp citu, Lieldienas (Kristus gaišā augšāmcelšanās – tiek svinētas pavasarī) ir tieši tā diena, kad garīdznieki neiesaka doties uz kapsētu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment