Urīnpūšļa iekaisumu ātri izārstē brūklenes un pētersīļi

Kolīdz parādījušās pirmās nepatīkamās cistīta izpausmes, talkā ņemami tautā populārie fitolīdzekļi.

Brūklenes
Brūkleņu lapas un ogas satur polifenolus – vielas, kas neļauj slimību rosinošajām baktērijām ieperināties urīnpūšļa gļotādā, tādējādi novēršot arī tālāku iekaisuma veidošanos.

Ogas var lietot gan svaigā veidā, gan dzert to sulu. Savukārt brūkleņu lapu novārījumam ņem 1 ēdamkaroti drogas, aplej ar 300 ml verdoša ūdens, 15 minūtes karsē ūdens peldē, 30 minūtes nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

Pētersīļi
Pētersīļi iedarbojas kā urīndzenošs līdzeklis, izvada no organisma lieko šķidrumu un kopā ar to arī patogēnos mikroorganismus no urīnceļiem. Ārstnieciskā efekta iegūšanai nepieciešami vismaz 20 g pētersīļu dienā. Līdzīga iedarbība ir arī svaigi spiestai auga sulai.

Ārstniecības augu maisījumi
Pastiprināta šķidruma lietošana (līdz 2 litriem dienā) izskalo no urīnpūšļa gļotādas slimības rosinātājus. Lielisku efektu dod ārstniecības augu maisījumi, kam piemīt urīndzenošs efekts.

Piemēram, bērza lapu un nātru lakstu maisījums, savukārt milteņu un tīruma kosas maisījumam papildus piemīt pretiekaisuma iedarbība.

Silta vanna pret spazmām
Vieglas spazmas var novērst 38–39 grādus silta sēdvanna, kas uzlabo asinsriti gļotādā. Vannā vai lielā bļodā ielej ūdeni un piepilina 8 pilienus lavandas eļļas. Maksimālais procedūras ilgums – 15 minūtes. Izmantojot bļodu, jāraugās, lai kājām būtu silti.

Ja sākusies urīna nesaturēšana
Par pašu labāko līdzekli pret šo kaiti dziednieki uzskata divu ārstniecības augu – divšķautņu asinszāles un čemuru augstiņu maisījumu. Divas ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, uzkarsē līdz viršanai, pusstundu nostādina, tad izkāš. Dzer siltu pa pusglāzei 4 reizes dienā ēdienreižu starplaikos.

Leave a Comment