Ungāru gaumē gatavoti marinētie gurķīši

Ja esat marinēto gurķīšu piekritēji, tad jūs noteikti gribēsiet izmēģināt arī šo receptīti. Skatiet, kas būs nepieciešams un kā tos pagatavot!

Sastāvdaļas

 ● 5 kg gurķu
 ● 500 ml 9% galda etiķa
 ● 600 g cukura
 ● 100 g sāls
Garšvielas:
 ● sinepju graudi
 ● sīpoli

Pagatavošana

  1. Gurķus mērcējiet aukstā ūdenī vismaz 3-4 stundas.
  2. Sīpolus sagrieziet gredzenos.
  3. Blīvi lieciet sterilizētās burkās gurķus, sīpolus un visas garšvielas.
  4. Katlā lejiet ūdeni, sāli un cukuru. Masu uzvāriet, bet beigās lejiet klāt 9% galda etiķi.
  5. Marinādi lejiet burkās, tad atstājiet tās uz 10-15 minūtēm.
  6. Tad burkas aizvākojiet ciet, ietiniet dvielī, līdzko tās pilnībā atdzīs.

Lai jums labi garšo!

Leave a Comment