Ūdens jādzer, bet negribas – 5 triki, kā izveidot veselīgo ieradumu

Modinātājs, lai iedzertu ūdeni

Dažreiz par ūdens dzeršanu vienkārši aizmirstas, tāpēc par sliktu nenāks atgādinājums. Dienas laikā ieteicams uzstādīt vairākus atgādinājumus telefonā. Noteikumi pavisam vienkārši: katru reizi, atskanot telefona signālam, jāiedzer ūdens. Sākumā tas var šķist kaitinoši, bet ilgtermiņā palīdzēs izveidot rutīnu un pie tās turēties. Ir vairākas aplikācijas, piemēram, Water Time vai My Water Balance, kas ikdienā atvieglos veicamo darbu un atgādinās, ka pienācis laiks padzerties.

Garšas dažādībā ir spēks

Salīdzinot ar citiem dzērieniem, vienkāršs ūdens var šķist pliekans un bezgaršīgs. Lai bagātinātu garšu un ūdens dzeršanu padarītu interesantāku, ūdenim var pievienot dažādas gardas piedevas kā zemenes, piparmētras, citronu vai greipfrūtu. Lieliska alternatīva ir veikalos nopērkamais ūdens ar dažādām dabiskām garšām bez papildus pievienotā cukura vai citiem saldinātājiem.

Par mērķa sasniegšanu pienākas apbalvojums

Efektīvs veids, kā sasniegt mērķi, ir padarīt uzdevumu par spēli. Arī ūdens dzeršana nav izņēmums. Lai neizsīktu motivācija, katru reizi, kad izdzerat noteikto daudzumu ūdens, sevi vēlams apbalvot ar ko patīkamu, piemēram, kafiju vai kādu našķi. Protams, veselība un skaists izskats pats par sevi ir ieguvums, bet papildu motivācija laiku pa laikam nenāks par sliktu!

Leave a Comment