Tuvojas sulu laiks. Kā tās vislabāk spiest, kas uzlabos garšu?


Pašgatavotās augļu un dārzeņu sulās ir ēdienkartes pilnveidošanai vērtīgas barības vielas; kokteiļos un smūtijos tās iepriecinās visizvēlīgākos gardēžus. Vai arī pievienojiet nedaudz cukura un pagatavojiet augļu sīrupu, ko pievienot dzērieniem un saldajiem ēdieniem.

Sulās ir vitamīni, minerālvielas, ogļhidrāti un citas barības vielas, kas sniedz enerģiju un palīdz stiprināt kaulus un imūnsistēmu un attīrīt ādu. Bet nepārspīlējiet ar to lietošanu, jo augļu dzērienos ir daudz dabīga cukura, tāpēc arī tie ir bagāti ar kalorijām.

Svaigas – labākās

• Pēc iespējas nelietojiet sulas, kas pasterizētas, lai varētu ilgāk uzglabāt. Šajā procesā iet bojā daudzi vitamīni un minerālvielas.

• Izvēlieties svaigas sulas, kurās nav konservantu, bet ir visas barības vielas, kas raksturīgas augļiem, no kuriem tās izspiestas, kā arī enzīmi un šķiedrvielas, kas veicina gremošanu.

• Dzeriet svaigi spiestas sulas vai glabājiet svaigi spiestas sula tumšos, aizvākotos traukos ledusskapī līdz trīs dienām.

• Pievienojiet nedaudz askorbīnskābes, C vitamīna, kas nopērkams aptiekās vai veselības pārtikas veikalā, lai sula saglabātu košāku krāsu. Tikpat iedarbīga ir citrona sula, un tā arī mazina saldumu.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment