Tušonka jeb sautēta gaļa burciņās – gatavojam cepeškrāsnī

Sagrieziet gaļu nelielos gabalos un lieciet to iepriekš sterilizētās burkās apmēram 1/3 daļu no burkas tilpuma, taču nekas slikts nebūs, ja dažās no burkām gaļas daudzums būs gandrīz puse.

Katrā burciņā ievietojiet cūku taukus, sāli un piparus. Ielejiet iekšā aukstu ūdeni.

Burciņas klājiet ar vāciņiem, iepriekš atbrīvojoties no gumijas ieliktņiem (ja tādi ir). Lieciet burciņas ar gaļu aukstā cepeškrāsnī, tad ieslēdziet to un uzlieciet 200 grādus.

Kad ūdens burkās būs sācis vārīties, no sākuma samaziniet temperatūru līdz 150 grādiem, bet pēc tam samaziniet vēl par pāris grādiem – lai ūdens stipri neburbuļotu, jo gaļu būs uz lēnas uguns jāgatavo veselas 3 stundas.

Ņemiet burciņas ārā, tajās lieciet ķiploku daiviņas, lauru lapas un griķus vai rīsus. Aplejiet visu ar norādīto silta ūdens daudzumu, lieciet virsū vāciņus un atpakaļ cepeškrāsnī. Gaidiet, kamēr burciņu saturs sāks burbuļot un šādi noturiet cepeškrāsnī vēl stundu.

Pēc tam cepeškrāsni izslēdziet un ļaujiet burciņām atdzist līdz ar cepeškrāsni (apmēram stunda). Tad ņemiet burciņas ārā, uzlieciet tām atpakaļ gumijas ieliktņus un aizvākojiet ciet. Un mājās gatavota tušonka burciņās ir gatava!

Avots

COMMENTS

Leave a Comment