Trīs alternatīvas maltītes ierastajiem dārza ballīšu ēdieniem

Vasaras sezona rit pilnā sparā, un to, kā ierasts, labprāt pavadām dažādās aktivitātēs – tuvākos vai tālākos ceļojumos, bezmiega naktīs pilsētas bāros vai restorānos, dodoties uz pilsētas svētkiem un festivāliem, kā arī, protams, sanākot kopā uz grillparty pasākumiem, kuros īpašs akcents likts uz grilētiem ēdieniem, reibinošiem dzērieniem un gardām uzkodām. Bet vai šajās ballītēs galdā celtais ēdiens ir atbilstošs arī cilvēkiem ar cukura diabētu?

Bez grilētas gaļas, dārzeņiem un alkohola neiztikt

Nesen veiktajā socioloģiskajā aptaujā* noskaidrots, ka 72% aptaujāto kopīgajās radu un draugu sanākšanas reizēs galdā visbiežāk ceļ grilētu gaļu un dārzeņus. Iepriecinošus rezultātus uzrāda sadaļa, kurā 69% respondentu atzīmē, ka šāda veida pasākumos neiztiek arī bez augļiem uz uzkodu galda. Teju puse jeb 41% aptaujāto atzīst, ka iecienīta ir arī alkoholisko dzērienu baudīšana, bet paštaisītas sulas un dažāda veida limonādes viesiem piedāvā attiecīgi tikai 24% un 15% respondentu. Šāda veida dārza ballītes cilvēkiem ar cukura diabētu var kļūt par izaicinājumu, tāpēc šeit trīs alternatīvas receptes ierastajiem ēdieniem.

Vistas gaļas iesmiņi ar dārzeņiem un pesto mērci

Vienā porcijā: Kcal – 250, T – 13, OGĻH – 7, OBV – 26

Četrām porcijām nepieciešams:

500 gr vistas filejas

2 mazi cukīni

12 gb. ķiršu tomāti

1 liels sarkanais sīpols

Pesto mērce

Pagatavošana: sagriez sīpolu astoņās daivās, cukini sadali resnākās ripiņās un vistu sagriez ne pārāk lielos gabalos. Vienai porcijai jeb iesmiņam būs nepieciešami trīs gabaliņi vistas, cukīni, ķiršu tomāti un divas sagrieztas sīpolu daivas. Visu kārto pamīšus uz iesmiņa un cep uz grila katru pusi trīs minūtes. Kad iesmiņi apcepušies, apsmērē tos ar pesto mērci un turpini grilēt vēl 4-5 minūtes.

Vēl gardas receptes lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment