Trauksmes signāls – mājās iemeties melnais pelējums! Ko darīt?

Melnais pelējums parasti parādās mitrās vietās. Visbiežāk tas mēdz būt tur, kur sakrājas kondensāts vai, kur nokļūst ūdens. Tas ienāk mājās caur logiem, durvīm un citām spraugām, to var ienest arī ar drēbēm vai apaviem.

Ja mājās nav uzkrājies mitrums, tad viss būs kārtībā, bet tur, kur sakrājas mitrums, var parādīties melnais pelējums.  Faktiski, tas ir tas pats penicilīns, kas glābj daudzas dzīvības. Bet tā melnā nokrāsa var izrādīties toksiska. Mēdz būt tā, ka to diezgan ilgi nepamana, bet kaut kādā brīdī organisms nesaprotamu iemeslu dēļ sāk dot trauksmes signālus. Un tā, kam ir jāpievērš uzmanība?

Signāli, kurus mums dod organisms

  1. Astma, alerģija un apgrūtināta elpošana

Melnā pelējuma sporu ieelpošana var izraisīt grūtības ar elpošanu. Cilvēks sāk klepot, parādās aizdusa. Uzmanība jāpievērš arī alerģijai un astmai, kas parādās visbiežāk. Tās var parādīties pat tiem, kuri agrāk nekad nav slimojuši ar tādām slimībām.

  1. Atmiņas un koncentrēšanās spēju pasliktināšanās

Miglainības sajūta galvā var parādīties arī tajā gadījumā, ja cilvēks ieelpo pelējuma sporas. To dēļ cilvēks var kļūt savārdzis un nomākts. Tas notiek pelējuma toksiskuma dēļ, kas traucē smadzenēm darboties, kā pienākas. Bet, ja cilvēks jūtas slims un vājš, tad pasliktinās arī atmiņa.

  1. Nelaba dūša un vemšana

Melnais pelējums var ietekmēt arī gremošanas sistēmu. Rezultātā parādās nelabums. Pēc būtības, pelējums uz organismu iedarbojas tāpat kā inde. Bet, tā kā visi šie simptomi ir ļoti izplatīti, tad pelējums ir pēdējais, par ko domā cilvēki, kas meklē savas slimības cēloni.

  1. Novājināta imūnsistēma un hroniskas saslimšanas

Vēl uzskatāmāks melnā pelējuma simptoms ir pastāvīgs vājums. Ja jūs esat pamanījis, ka pēkšņi sajūtat laika maiņu – nav izslēgts, ka mājās ir parādījies pelējums. Ir ļoti svarīgi zināt par hronisku saslimšanu esamību bērniem agrīnā vecumā, padzīvojušiem cilvēkiem, grūtniecēm un tiem, kuru imūnsistēma ir novājināta. Pelējums visiem cilvēkiem var izraisīt nopietnus sarežģījumus.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment