Torte “Putna piens” ar mannu – neparasti liela, gaisīga un ārkārtīgi garšīga!

Torte “Putna piens” ar mannā

торт «Птичье молоко» с манкой

MĪKLAS SASTĀVDAĻAS

160 g kviešu miltu;

200 g cukura;

130 g sviesta;

4 olas;

40 g kakao;

12 g vaniļas cukura;

12 g cepampulvera;

2 ēdamkarotes piena;

šķipsniņa sāls

KRĒMA SASTĀVDAĻAS

800 ml piena;

130 g mannas;

300 g sviesta;

150 g cukura;

1 neliela izmēra citrons

GLAZŪRAS SASTĀVDAĻAS

80 g cukura;

50 g krējuma;

40 g sviesta;

30 g kakao

PAGATAVOŠANA

Olas sajauciet ar sāli, parasto un vaniļas cukuru, samaisiet to visu ar mikseri. Masai jākļūst bālākai un jāpieņemas apjomā.

тесто для торта

Sajauciet mīkstu sviestu ar izsijātiem miltiem, cepamo pulveri un pienu.

тесто для торта

Pievienojiet olu maisījumu un visu sajauciet kopā.

тесто для торта

Sadaliet mīklu divās daļās – vienai pievienojiet kakao, bet otru atstājiet, kāda ir.

тесто для торта

Cepamo formu ieziediet ar sviestu, klājiet tajā vienas krāsas mīklu un cepiet 180°C temperatūrā 10 minūtes. Tad šādā pašā veidā cepiet arī otro mīklas daļu. Ar zobu bakstāmo kociņu pārbaudiet, vai mīkla ir gatava. Izņemeit tās ārā no cepeškrāsns un ļaujiet atdzist.

Sagatavojiet tortei krēmu. Ielejiet katliņā pienu, pievienojiet cukuru un mannā, samaisiet un lieciet uz mazas uguns līdz tā paliek cietāka. Tad noņemiet putru no uguns un ļaujiet tai atdzist.

крем для торта из манки

Nomazgājiet un nomizojiet citronu, izspiediet no tā sulu. Krēmam paredzēto sviestu jauciet mikserī lielā ātrumā vidēji 5 minūtes, pievienojiet citrona miziņu un sulu. Iegūto masu lieciet klāt mannai un atkal maisiet, līdz iegūta viendabīga konsistence. Vajadzētu sanākt gaisīgai un aromātiskai masai.

крем для торта из манки

Lieciet kopā torti. Uz pamatnes pirmo lieciet tumšo kūkas slāni, klājiet pa vidu visu pagatavoto krēmu un pa virsu lieciet gaišo kūkas slāni. Mazliet uzspiediet uz tortes virsmas, tad atstājiet diennakti to ledusskapī.

Glazūras pagatavošana. Sajauciet kopā visas glazūrai paredzētās sastāvdaļas, lieciet uz nelielas uguns un vāriet. Regulāri maisiet visas sastāvdaļas, lai sviests un cukurs izkustu. Glazūrai jābūt spīdīgai un gludai.

торт «Птичье молоко» с манкой

Ņemiet torti ārā no ledusskapja un aplejiet to ar atdzisušu glazūru. Lieciet torti uz 30 minūtēm atpakaļ ledusskapī. Pēc 30 minūtēm torte ir gatava pasniegšanai!

торт «Птичье молоко» с манкой

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment