TOP 5 padomi, kā tikt galā ar Jaungada dienas gurdumu


Jaunā gada sagaidīšana visbiežāk nav iedomājama bez bagātīgi klātiem galdiem, un parasti netrūkst arī grādīgāku un stiprāku dzērienu, kurus svētku reizēs iedzeram arī vairāk nekā vajadzētu. Nereti diena pēc svētkiem nāk ar smagām sekām: galvassāpēm, sliktu dūšu u.c. veselības problēmām.

Lai palīdzētu izvairīties no šādām sekām, tiek lietoti dažādi līdzekļi, taču nereti organismam tiek nodarīts vēl lielāks kaitējums. SIA “VENDEN” ir apkopojis vairākus uztura speciālista ieteikumus, lai arī dienas pēc svētkiem būtu patīkamas, un atgādina, ka “brīnumlīdzeklis” pret svētku sekām nav jāmeklē nekur tālu – vislabāk līdzēs tieši ūdens ar samazinātu sāls daudzumu.

Nepārdozēt ar sāls uzņemšanu
Svētku laikā ēdot dažādus ēdienus, tostarp arī treknus un, protams, arī lietojot grādīgos dzērienus, nākamās dienas bieži vien mūs pavada slikta pašsajūta. Esam pārēdušies, no lietotā alkohola sāp galva, ir slikta dūša un citi simptomi. Paģiras ir tāpēc, ka organisms ir zaudējis daudz sāļu, taču uzreiz censties to atjaunot lielās devās nav pareizi. Te jābūt ļoti uzmanīgam – ja mēs dzersim daudz sāļa šķidruma, tas nenāks par labu.

Visiem noteikti ir zināma tautas ārstniecības metode, kad tiek dzerts gurķu sālījums. Tas nav ieteicams, jo nav zināms, cik daudz sāls ir šādos novārījumos, turklāt, ja mēs to vēl papildinām arī ar kādu minerālūdeni ar ļoti augstu nātrija saturu, tad organisms saņem ārkārtīgi lielu sāls devu. Daudz prātīgāk ir lietot ūdeni ar zemu nātrija saturu, kas pakāpeniski nonāk organismā. Organismam jau vajag atgūt ne tikai sāli, bet arī kāliju, hloru, magniju u.c.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment