Tomātu un paprikas adžika – lieliski ies kopā ar pamatēdieniem

Pašu gatavota adžika būs laba tiem, kam patīk sniegt savam ēdienam nelielu asumiņu. Un āpēdz gan nepagatavot šo gardumu pašiem?

Sastāvdaļas

● 5 kg tomātu
● 300 g čili piparu
● 1 kg sarkano papriku
● 3 glāzes 9% etiķa
● 1 glāze sāls
● 300 g ķiploku

Pagatavošana

    1. Visus dārzeņus nomazgājiet, notīriet tos un sakapājiet mazos gabaliņos.
    2. Tomātus samaliet putriņā.
    3. Pārējos dārzeņus sīki sarīvējiet.
    4. Visus dārzeņus lieciet dziļā katlā, pieberiet klāt sāli, pielejiet etiķi – pāris minūtes pavāriet.
    5. Nedaudz termiski apstrādājot sagatavoto adžiku, jo tad to varēs uzglabāt pat istabas temperatūrā.
    6. Gatavu adžiku lieciet tīrās burciņās un aizvākojiet tās ciet.
    7. Šādi pagatavotu adžiku var uzglabāt līdz pat 3 mēnešiem.
    8. Lai jums labi garšo!

Leave a Comment