Tīkama ēna tveicīgā dienā: saulessargi, markīzes, nojumes

Vairākumam balkonu un iekšpagalmu vajadzīga aizsardzība pret sauli un tveici: tas var būt saulessargs, markīze, audekla nojume vai ar zaļumiem noaudzēts režģis. Tālāk apskatām populārākos variantus.

• Pieejami visdažādākā lieluma, formas, krāsas un materiālu saulessargi. Ja vēlaties iepirkties izdevīgi, pērciet tos rudenī. Saulessargs parasti stāv uz paliktņa, bet var iegādāties arī tādus, kas aizņem mazāk vietas, jo pieskrūvējami pie margām vai sienu vai griestu armatūras, tādējādi piemēroti mazākiem balkoniem.

• Aizvelkamas markīzes ir audekla vai vinila nojumes, kas piestiprinātas uz stacionāra karkasa.

Ar kloķa vai motora palīdzību tās var pilnībā vai daļēji uzvilkt pēc vēlēšanās un saules atrašanās vietas. Markīzes piestiprināšana var būt sarežģīta, jo karkasi mēdz būt smagi un tos kārtīgi jānostiprina. Ja šaubāties par savu prasmi, uzaiciniet profesionāli tās piestiprināt.

• Saules nojumes gatavotas no stingra, izturīga audekla, un tās nostiprina stiprināšanas punktos ar auklām vai aizdares āķiem. Parasti tās ir standarta izmēros, bet ir iespējams pasūtīt atbilstoši sava iekšpagalma vai balkona izmēriem.

• Arī augus var izmantot ēnas radīšanai. Laba izvēle ir gari, toveros augoši augi, piemēram, ātraudzīgais bambuss. Varat arī iestādīt mežvīnus vai citus zaļumus, kas kāps augšup pa restīšu karkasu vai režģi, vai arī apaudzēt ar vīteņaugiem lapeni.

Radiet istabu ārpus telpām

Tāpat kā iekštelpu interjers, arī teritoriju ārpus telpām rūpīgi jāiekārto, ja vēlaties justies omulīgi un iegūt pabeigtu izskatu. Te liela loma var būt maziem aksesuāriem, piemēram, lai radītu jūras tēmai atbilstošu noformējumu ar krāsām vai laternām.

• Vidusjūras noskaņu radīs terakotas podi, senatnīga izskata skulptūras vai kaltas dzelzs mēbeles.

• Mazs dīķītis ar ūdensrozēm vai liels baseins ar peldošām svecēm palīdz radīt mierpilnu, relaksētu gaisotni. Maigie strūklakas vai maza ūdenskritumiņa šļaksti radīs tādu pat atmosfēru.

• Koši, krāsaini sēdekļu spilveni un vīraka nūjiņas modinās domas par Āziju, tāpat iedarbosies arī sarkani un zelta krāsas akcenti un, protams, viens vai divi bambusa stādi.

Leave a Comment