Tiesai nodod lietu par 1 kg marihuānas glabāšanu un realizāciju organizētā grupā

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis lietu piecu personu apsūdzībā par 990 g marihuānas neatļautu glabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju organizētā grupā. Viens no viņiem apsūdzēts arī par gandrīz 3 kg marihuānas neatļautu iegādāšanos un glabāšanu.

Saskaņā ar apsūdzību 2018. gada aprīlī četri vīrieši un viena sieviete vienojās un sadalīja lomas, lai neatļauti glabātu, pārvadātu un realizētu narkotiskās vielas lielā apmērā. Viņi vienojās, ka viens meklēs personu, kura vēlēsies iegādāties narkotikas, bet otrs glabās šīs vielas trešā grupas dalībnieka iznomātā garāžā. Tā kā tika atrasta persona, kas par 6000 EUR bija gatava iegādāties narkotikas, proti, 990 g marihuānu, trīs no organizētās grupas dalībniekiem pārveda narkotikas uz kādu adresi Rīgā. Viņi pārdeva tās par 6000 EUR speciālajā izmeklēšanas eksperimentā iesaistītajai personai un tika aizturēti.

Viens no viņiem apsūdzēts arī par 2950 g marihuānas neatļautu iegādāšanos un glabāšanu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka minētie četri vīrieši iepazinās, izciešot sodu Valmieras cietumā.

Apsūdzētās personas izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 253. 1 panta trešajā daļā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Leave a Comment