Tēja ar pipariem, kardamonu, ingveru. Lieliskas receptes ziemai!


Lai sasildītos, drēgnajās un aukstajās rudens un ziemas dienās labāk dzert nevis zaļo, bet melno tēju ar pievienotiem pikantiem garšaugiem. Pie viena šāds dzēriens arī uzmundrinās un aizsargās no saaukstēšanās.

Tēja ar kardamonu un pienu
Uz 1 litru ūdens ņem 8 kardamona sēkliņas, 4 tējkarotes tējas, apelsīna miziņu, cukuru un pienu.

Ūdeni ar sēkliņām uzvāra un karsē uz lēnas uguns 10 minūtes. Pievieno tēju, nedaudz apelsīna miziņas, uzkarsē līdz viršanai, noņem no uguns un nostādina 3 minūtes. Cukuru un pienu pievieno pēc garšas.

Kardamons palīdz uzveikt rīta nespēku un sagurumu, novērš nepatīkamu elpu (to var panākt arī, pakošļājot kardamona sēkliņas) un normalizē sirdsdarbību.

Tēja ar pipariem
Uz 2 glāzēm ūdens ņem 1 tējkaroti tējas, nažagalu maltu melno piparu, 2 tējkarotes medus.

Tēju un piparus aplej ar ūdeni, uzvāra un 10 minūtes nostādina. Tad pēc garšas pieliek medu. Dzēriens ir ar pikantu asumiņu un teicami tiks galā ar sākušos saaukstēšanos.

Tēja ar kanēli
Uz 1 litru ūdens ņem 1 standziņu (vai 1 tējkaroti maltā) kanēļa, 4 krustnagliņas, ingvera sakni, tēju, cukuru un apelsīnu vai citronu – pēc izvēles.

Nelielu ingvera gabaliņu sagriež, sajauc ar kanēli un krustnagliņām, aplej ar ūdeni un uzkarsē līdz viršanai. Ar verdošo pikanto ūdeni aplej tēju, nostādina 5 minūtes, pievieno cukuru vai medu un nedaudz apelsīna vai citrona sulas.

Tēja būs īsts atradums veselībai. Kanēlis uzlabo vielmaiņu, veicina notievēšanu, ingvers palīdz darboties kuņģa-zarnu traktam, bet krustnagliņas aizsargā no saaukstēšanās.

Tēja ar ingveru
Pusi tējkarotes ingvera pulvera aplej ar verdošu ūdeni, pievieno šķēlīti citrona un 5–7 minūtes nostādina. Dzer karstu. Ziemas laikā – katru rītu.

Var izmantot arī ingvera sakni: pirms lietošanas to sarīvē, lai iegūtu 1 tējkaroti masas. Var pat apliet ar karstu parasto tēju un pēc garšas pievienot tējkaroti medus.

Tēja ir nedaudz asa, un citrons tai piešķir īpašu piegaršu. Dzēriens ne tikai izdzenās asinis pa asinsvadiem, bet arī normalizēs gremošanu.

Leave a Comment