Tautas receptes, kas ļaus aizmirst par locītavu sāpēm. Pat skuju vanna!

* Kolīdz jūtamas pirmās sāpes, ķiploku sarīvē uz smalkās rīves, izspiež sulu un lieto pa 10 pilieniem 4 reizes dienā, uzdzerot siltu pienu. Uz nakti sāpošajai vietai piesaitē ķiploku sulā samitrinātu marles salveti. Ir svarīgi atcerēties – lai ādu neapdedzinātu, tā iepriekš jāieziež ar sviestu, taukiem vai eļļu.

* Lai locītavu sāpes nepārsteigtu nesagatavotus, speciālu ierīvēšanas līdzekli var pagatavot iepriekš. Tumša stikla puslitra pudelē ieliek nelielu kampara gabaliņu (ne lielāku par 1/4 cukurgrauda) un 1/3 no pudeles tilpuma piepilda ar terpentīnu, 1/3 – augu eļļu, bet atlikušo trešdaļu – ar degvīnu. Šo līdzekli (to var uzglabāt pietiekami ilgi) pirms gulētiešanas ierīvē sāpošajās vietās, pēc tam ierīvētās vietas apsien ar vilnas šalli. Ierīvē tik ilgi, līdz āda kļūst sausa.

* Locītavu sāpju mazināšanai gan kompresēm, gan ierīvēšanai var izmantot dažādas putriņas: uz smalkās rīves sarīvētus rutkus, rāceņus, mārrutku saknes. Lielisku efektu dod baltegles eļļa, tikai šajā gadījumā locītavas iepriekš jāizsilda ar jūrassāls kompresēm. Ja šādas kompreses sāk izmantot, nav ieteicams aprobežoties ar vienu vai divām – vajadzīgas vismaz 5–10 procedūras.

* Noņemt locītavu sāpes palīdz egļu vanna. Tās sagatavošanai ņem svaigus egļu zariņus aplej ar verdošu ūdeni, nostādina, atdzesē līdz 37 grādiem un uz pusstundu uzlējumā iemērc sāpošās kājas vai rokas. Pēc tam problemātiskās vietas ar kaut ko siltu apsien un vienu stundu jāpaguļ. Vislabāk šādu vannu gatavot vakarā pirms gulētiešanas. Procedūru atkārto ik pēc 2 dienām, ārstēšanās kurss – 5–7 procedūras.

* Tā kā nereti locītavu sāpes ir saistītas ar sāļu nogulsnēšanos, par ļaunu nenāk arī to tīrīšana. 10 g lauru lapu aplej ar 2 glāzēm ūdens un vāra 15 minūtes. Novārījumu ar visām lapām pārlej puslitra termosā, līdz augšai pielej verdošu ūdeni un 2 stundas nostādina. Pēc tam izkāš un dzer 2 dienas pa glāzei dienā. Vienai dienai paredzēto devu sadala vairākām reizēm un izdzer maziem malkiem. Pēc nedēļas kursu var atkārtot.

* Laiku pa laikam ieteicams praktizēt arī 2 dienas ilgu diētu, kurā katrai dienai iekļauj 300 g rupjmaizes un 1,5 kg ķirbja mīkstumu, bet sezonas periodā – arbūzu.

* Pavasarī sāpošajām locītavām uz nakti ieteicams piesaitēt māllēpju lapas, vasarā – dadža lapas, bet rudenī un ziemā – kāpostu lapas. Paši centīgākie, kuriem pietiek pacietības nedēļām un pat mēnešiem likt šādus apliekamos, ar laiku par locītavu sāpēm atbrīvojas pavisam.

Leave a Comment