Tautas metodes plīts virsmas režģu atmazgāšanā no taukainiem nosēdumiem

Plīts tīrīšana ir viens no ķēpīgākajiem procesiem virtuvē, jo piedeguši tauki un ēdiena paliekas reizēm ir īsts pārbaudījums pat visspēcīgākajiem ķīmiskiem tīrīšanas līdzekļiem. Taču ko darīt, kad nākas tīrīt plīts režģi? Šķiet, ka tas sagādā vislielākās galvassāpes. 

Ja jau esat nolēmuši ķerties klāt plīts režģu tīrīšanai, nāksies aprobežoties ar pacietību un vēlmi panākt labus gala rezultātus.

Viena no labākajām metodēm, kā attīrīt plīts režģus, ir likt tos bļodā ar karstu ūdeni, kurā iebērta soda. Ņemiet vērā to, ka sodu nevajadzētu žēlot, jo ar vairākām ēdamkarotēm sodas būs iespējams tikt galā ar tauku nogulsnēm. Ļaujiet režģim kādu laiku atmiekšķēties, lai pēc tam pavisam viegli varētu to nomazgāt nost.

Vēl viens interesants veids: lieciet režģus maisiņā, apsmidziniet tos ar ūdeni, kas sajaukts ar ožamo spirtu. Tad maisiņu aizsieniet ciet un ļaujiet visu nakti tiem nostāvēt. Nākošajā rītā visi netīrumi pavisam viegli nonāks nost. Spirta vietā varat droši izmantot amonjaku saturošus līdzekļus, jo ar to palīdzību netīrumi nonāks nost vēl vieglāk.

Pats svarīgākais – pēc katras režģa mazgāšanas kārtīgi nosusiniet režģi un noņemiet iepriekšējos netīrumus, lai jauniem nebūtu kur tik ātri pieķerties.

Leave a Comment