Tautas līdzekļi pret sāļu uzkrāšanos. Pat sarkanās mušmires!


Sāļu nogulsnēšanās vienmēr sagādā ciešanas. Novērst vai vismaz mazināt tās it labi palīdz tautas līdzekļi.

* Sajauc 100 g ozola un pa 1 kg sasmalcinātas bērza un apses mizas. Maisījumu aplej ar 5 litriem verdoša ūdens, pusstundu karsē uz lēnas uguns, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 3 reizes dienā. Iesākumā iespējama neliela vispārējā stāvokļa pasliktināšanās, bet pēc tam iestājas būtiska uzlabošanās.

* Glāzi melnā rutka sulas sajauc ar pusglāzi medus un 2 ēdamkarotēm etiķa. Maisījumu ielej stikla burkā, uzliek vāciņu un burku aptin ar tumšu audumu vai papīru. Vispirms, lai nerastos ādas apdegums, sāpošo vietu ieziež ar augu eļļu, tad uz 40 minūtēm (ne ilgāk!) liek pagatavotā maisījuma kompresi. Pēc tam sāpošo vietu rūpīgi noslauka un uz nakti apsien ar siltu lakatu vai šalli. Ārstēšanās kurss – 1,5–2 nedēļas.

* Pudelē līdz 3/4 tilpuma iepilda sarkanā plūškoka augļus, līdz kakliņam pielej spirtu un nedēļu nostādina. Lieto sāpošo vietu ierīvēšanai uz nakti un kompresēm.

* Lieko sāļu izvadīšanai no organisma tautas medicīna iesaka savākt un ēnā izžāvēt visu pieejamo augļu un ogu kultūru lapas. Iegūto maisījumu gatavo un dzer kā tēju.

* Lai novērstu sāļu nogulsnējumu izraisītās sāpes, ņem 1 kg kartupeļu, rūpīgi nomazgā un nemizotus sagriež 3–5 milimetrus biezos gabaliņos (jo sīkāk kartupeļi sagriezti, jo labāk). Pēc tam sagriezto masu ieber 3 litros verdoša ūdens un stundu vāra uz lēnas uguns bez sāls. Pēc tam pievieno sasmalcinātas dilles, pētersīļus, kinzu, selerijas un 10 dienas ēd tikai šo virumu. Sāpes pāries.

* Ņem 3–4 sarkanās mušmires, sagriež gabalos, ieliek lielā bļodā vai citā piemērotā traukā un aplej ar 2–3 litriem verdoša ūdens. Kad uzlējums nedaudz atdzisis, tvaicē tajā sāpošo vietu vai izmanto kompresei.

Leave a Comment