Tautas līdzekļi pret parodontozi: eļļas, salāti un tējas


Parodontoze ir zobus apņemošo audu saslimšana. Tautas medicīna pret šo kaiti zina ne vienu vien recepti. Lūk, dažas no tām.

* Divas reizes dienā 15–20 sekundes mutes dobumu skalo ar ēdamkaroti nerafinētās saulespuķu eļļas. Kurss – katru dienu, līdz iestājusies atveseļošanās.

* Katru dienu jāapēd 2–3 ēdamkarotes diedzētu kressalātu sēklu vai arī jākošļā svaigas lapas.

* Vienādās daļās sajauc sasmalcinātu ozola mizu, asinszāles un nātres lakstus, ārstniecības kumelītes ziedus un bērza lapas. Ēdamkaroti maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš. Dzer kā tēju pa 1–2 glāzēm dienā no rīta un vakarā.

* Divas ēdamkarotes asinszāles lakstu aplej ar puslitru verdoša ūdens, 5 minūtes vāra, tad izkāš un atdzesē aptuveni līdz 40 ºC temperatūrai. Skalo mutes dobumu 2 reizes dienā.

* Divas tējkarotes kliņģerīšu ziedu aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, pusstundu nostādina, tad izkāš. Skalo mutes dobumu 2–3 reizes dienā.

! Ja 3–4 nedēļu laikā uzlabošanās neiestājas, obligāti jādodas pie stomatologa. Iespējams, būs nepieciešams ārstēšanās kurss ar antibiotikām vai antiseptiķiem.

Leave a Comment