Kuņģa čūla – tautas līdzekļi, kas labi palīdz pret čūlu

Kuņģa čūla
Kuņģa čūla ir nepatīkama saslimšana, kas te saasinās, te atlaiž tvērienu. Uzzini kādi tautas līdzekļi palīdz pret šo kaiti!

Paralēli ārsta izrakstītajām zālēm kuņģa čūla un tās stāvoklis bieži ir normalizējams ar tautas līdzekļiem.

 

Lūk dažas idejas:

* Sajauc altejas, lakricas, tauksaknes saknes (pa 2 ēdamkarotēm no katras) un 1 ēdamkaroti struteņu. Maisījumu aplej ar 3 ēdamkarotēm ūdens, vāra 20 minūtes, tad atdzesē un izkāš. Novārījumu lieto 3–4 nedēļas pa 2–3 glāzēm dienā pusstundu pirms ēšanas. Tas normalizē kuņģa sekrēciju, stimulē reģenerācijas procesus, mazina sāpes.

Lasi arī:

* Sajauc fenheļa augļus, altejas saknes, kumelītes un lakricas saknes (pa 2 ēdamkarotēm no katra). Maisījumu aplej ar 3 glāzēm ūdens, vāra 20 minūtes, tad atdzesē un izkāš. Dzer siltu pa glāzei vakarā. Novārījumam ir izteikta pretiekaisuma un pretspazmu iedarbība, tas normalizē zarnu trakta darbību.

 * Sajauc fenheļa augļus, kumelītes (pa 2 ēdamkarotēm no katra) un 4 ēdamkarotes liepziedu. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, nostādina, līdz uzlējums nedaudz atdzisis, tad izkāš. Dzer siltu pa 1–3 glāzēm tukšā dūšā kā pretiekaisuma un pretspazmu līdzekli.

* Sajauc pelašķi, kumelītes, asinszāli (pa 2 ēdamkarotēm no katra) un 1 ēdamkaroti struteņu. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, atdzesē un izkāš. Dzer pa 2–3 glāzēm dienā pirms ēšanas, ja ir grēmas vai skābas atraugas.

* Sajauc linsēklas, altejas saknes, baldriāna saknes un ganu plikstiņa lakstus (pa 2 ēdamkarotēm no katra). Maisījumu aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, atdzesē un izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes no rīta un vakarā tukšā dūšā pret aizcietējumu un sāpēm zarnās.

Lasi arī: Soda veselībai: Katrai sievietei jāzina šie 11 triki, ko var izdarīt ar sodas palīdzību

* Sajauc čemuru augstiņu, asinszāli, kumelītes, piparmētras lapas un zaķpēdiņas (pa 2 ēdamkarotēm no katra). Maisījumu aplej ar 3 glāzēm ūdens, vāra 20 minūtes, tad atdzesē un izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes no rīta un vakarā 40 minūtes pirms ēšanas. Novārījumam ir trofiska, pretiekaisumu iedarbība, lieto pret ilgstoši nedzīstošām čūlām.

Leave a Comment