Sviedrējošas tējas pret dažādām kaitēm: aveņu, māllēpju, anīsa


Gatavo un lieto ķermeņa temperatūras pazemināšanai saaukstēšanās un gripas gadījumā, arī pret radikulītu un kā pretiekaisumu līdzekli.

* Vienādās daļās sajauc liepziedus un aveņu ogas. Divas ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 5–10 minūtes vāra, tad izkāš. Dzer karstu pa glāzei uz nakti

* Sajauc aveņu ogas (2 daļas), māllēpju lapas (2 daļas), raudeņu lakstus (1 daļu). Divas ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 5–10 minūtes vāra, tad izkāš. Dzer karstu pa pusglāzei 3–4 reizes dienā.

* Vienādās daļās sajauc liepziedus un māllēpju lapas. Divas ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, 10 minūtes nostādina, tad izkāš. Dzer kā tēju.

* Sajauc vītola mizu (2 daļas), māllēpju lapas (2 daļas), raudeņu lakstus (1 daļu). Divas ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 glāzēm ūdens, 5–10 minūtes vāra, tad izkāš. Dzer karstu pa pusglāzei 3–4 reizes dienā.

* Vienādās daļās sajauc vītola mizu, anīsa augļus, aveņu ogas un māllēpju lapas. Tēju gatavo un lieto tāpat kā iepriekšējā receptē.

Leave a Comment