Stress kaitē ādai. Ko vaicāt kosmetologam, ko darīt pašai

Pie kosmetologa
Nevajag tūlīt pat ķert un grābt pirmo krēmu, kas pagadās pa rokai – ja tas nebūs piemērots dotajai situācijai, līdzeklis var “pieliet eļļu ugunij”, un stāvoklis tikai pasliktināsies. Konkrētajā situācijā nepieciešams speciāls pretstresa kosmētikas kurss.

Protams, arī tas neatrisinās visas problēmas, taču, sniedzot atbalstu ādai grūtā brīdī, kosmētika palīdzēs saglabāt izskatu. Ja laiks un līdzekļi atļauj, ieteicams skaistumkopšanas salona apmeklējums. Kosmetologs, ņemot vērā ādas stāvokli un vecuma īpatnības, izvēlēsies piemērotākās procedūras. Starp citu, jo vecāks ir cilvēks, jo spēcīgāk stress ietekmē viņa ādu. Taču eksistē virkne vispārēju noteikumu.

* Spriedzi lieliski noņem kosmētiskā masāža.

* Kad organisms nonācis pie savu iespēju galējās robežas, jāizvairās no aparātu metodēm, tajā skaitā miostimulācijas, dziļas tīrīšanas. Šīs procedūras var izprovocēt nevēlamas sekas.

* Ļoti efektīva ir aromterapija. Ieteicams antidepresantu eļļu (sandals, ilangilangs, ģerānija, bergamote) savienojums ar tām ēteriskajām eļļām, kas labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu (melisa, baziliks, lavanda).

* Šādās situācijās piemēroti ir preparāti, kas paredzēti ļoti jutīgas ādas kopšanai. Nevajag kautrēties jautāt, ko satur piedāvātie līdzekļi. Piemēram, azulēns nomierina un mazina iekaisumus. Kliņģerītes, salvijas un pelašķi noņem iekaisumu, veicina brūcīšu un sasprēgājušo vietu sadzīšanu. Savukārt avokado eļļa mīkstina ādu un atjauno tās aizsargfunkcijas.

* Stresa situācijās salonu vēlams apmeklēt 2 reizes nedēļā. Pēc tam gados jaunie to var darīt reizi mēnesi, bet tie, kam pāri 40, – reizi nedēļā. Taču aprobežoties tikai ar salona pakalpojumiem vien ir par maz: efekta nostiprināšanai ādai nepieciešama regulāra kopšana.

Leave a Comment