Stilīgs dizains vai funkcionalitāte? Kā izvēlēties ideālu tualetes podu

Visticamāk, tualetes pods nav pirmais, kas ienāk prātā, iedomājoties ideālo vannas istabas skatu. Bet to nedrīkst novērtēt par zemu – ja izvēlēsieties pareizo, tad daudzus gadus nebūs vajadzības aizdomāties par šādu pirkumu, un vannas istabas tīrīšanā ietaupītais laiks var tikt izmantots nozīmīgākiem darbiem.

Pēc ekspertu domām, ir divas lietas, kas noteikti jāņem vērā, izvēloties tualetes podu – ūdens patēriņš un viegla apkope.

Vēlies ietaupīt ūdeni? Izvēlies dubulto skalošanu
Ekonomiskam ūdens patēriņam jābūt svarīgam gan tiem cilvēkiem, kuriem rūp apkārtējā vide, gan tiem, kuri vēlas ietaupīt naudu. Pārsla Sauka, pārdošanas projektu vadītāja un tehniskā konsultante sanitāro tehnoloģiju uzņēmumā Geberit, uzskata, ka dubultie skalošanas mehānismi ir būtisks solis uz priekšu šajā jomā.

“Lielākajā daļā klozetpodu ūdens tvertnēs ietilpst 6 litri. Dubultās skološanas mehānismi – t.i., klozetpodi ar divu skalošanas režīmu pogām – ļauj izvēlēties starp 3 un 6 litriem vienai skalošanas reizei. Vairumā gadījumu ūdens daudzums pēc mazākās pogas nospiešanas ir pietiekams, lai saglabātu podu tīru un higiēnisku,” saka P. Sauka.

Dubultās skalošanas mehānismi tiek izmantoti arī parastos klozetpodos, kā arī tādos, kuru tvertnes tiek iebūvētas sienā. Lai arī otrs variants maksā nedaudz vairāk, P. Sauka iesaka izvēlēties tieši šāda veida podu – tas ne tikai ietaupīs ūdeni, bet arī tīrīšana būs vieglāka.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment