Stikla vitrīnas īpašu dārgumu glabāšanai. Kā izvēlēties, izvietot, kopt

Gandrīz ikvienam ir iecienītu priekšmetu kolekcija, ko skaisti izkārtot, piemēram, porcelāns, monētas vai sacensībās iegūtu kausi. Izvietotas stiklotā skapī vai vitrīnā ar pienācīgu apgaismojumu, kolekcijas var arī kļūt par sarunu tēmu, kas telpu padara interesantāku un personiskāku.

Vitrīnu veidojot, jāņem vērā trīs pamata faktori: karkass, stikls un apgaismojums.

Vitrīnu plaukti
Viegli izgatavot vitrīnu plauktus kā komiskas figūras vai automašīnas bērna vai pusaudža vai pat pieaugušā istabai.

• Vēlaties izvietot miniatūrus priekšmetus? Ja mazliet paveiksies, sīkumtirgū vai internetā varētu atrast oriģinālu burtliča atvilktni vai kasti (oriģināli tādas lietoja iespiedburtu glabāšanai).

• Paturiet prātā, ka, priekšmetus izvietojot atklātās vitrīnās, tie ātri pārklājas putekļiem, kas nozīmē vairāk darba jums un lielāku risku sabojāt tos.

• Glabājiet vērtīgus kolekcijas priekšmetus aiz stikla. Senāk gandrīz katrā dzīvojamā istabā bija stikla skapis, kurā izvietot dārgu kristālu, porcelāna figūriņas, monētas vai alvas traukus. Šādas vitrīnas joprojām ir iecienītas un pašas par sevi ir interesants dizaina elements, jo ir retas un nostalģiski pievilcīgas.

Apgaismojums
Vērtīgu priekšmetu apgaismošanas veids var ļoti ietekmēt to, cik pievilcīga būs vitrīna. Var būt vērts pat ierīkot īpašu apgaismojuma sistēmu, lai pienācīgi izceltu vērtīgas kolekcijas.

Zemāk lasiet dažus ieteikumus, kā parādīt priekšmetus tik labi, cik vien iespējams.

• Apgaismots stikla skapis parāda priekšmetus pareizā gaismā. Varat arī izcelt īpašas lietas ar mazām halogēnu lampiņām.

• Tiešs augšējs apgaismojums var būt asa un nepievilcīga – ideālā gadījumā gaismai jāspīd 60 grādu leņķī.

• Pirms izvēlēties apgaismojuma sistēmu, pārbaudiet, vai elektriskā gaisma nesabojās kādu no
izliktajiem priekšmetiem. Ne visi apgaismojuma veidi ir pietiekami vēsi, lai tos izmantotu vitrīnā, un daži kolekcijas priekšmeti ir jutīgi gan pret temperatūru, gan gaismu.

Dekoratīvu priekšmetu glabāšana aiz stikla tos aizsargā un novērš lieku noputēšanu.

Leave a Comment