Šokolādes glazūras pončiki, kas gatavoti no mīklas bez rauga

Pagatavošana

    1. Olas sakuļ, pievieno iebiezināto pienu, samaisa(nekuļ).
    2. Miltus izsijā caur sietu, pievieno cepamo pulveri, vanilīnu un sāli.
    3. Samīca mīklu, darba virsmu pārkaisa ar miltiem, mīklu nedaudz pamīca.
    4. Mīklai jābūt mīkstai un elastīgai.
    5. Mīklu izrullē 1 cm biezā plāksnē.
    6. No mīklas veido pončikus.
    7. Katlā lej eļļu, to uzkarsē.
    8. Eļļas gatavību pārbauda, tajā ieliekot koka iesmiņu vai karoti, ja no tā iet burbulīši, var cept pončikus.
    9. Katlā liek 4-5 pončikus, cep no abām pusēm, kamēr kļūst zeltaini.
    10. Gatavus pončikus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
    11. Ja vēlas, gatavus pončikus pārkaisa ar pūdercukuru, vai arī ar šokolādi.
    12. Ja pārklājat ar šokolādi, pārklātos pončikus liek uz folijas un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām, atstāj uz 30 minūtēm, lai šokolāde sacietē.

COMMENTS

Leave a Comment