Šodien valdība sapulcēsies uz ārkārtas sēdi, lai apspriestu finansiālu atbalstu piešķiršanu šai cilvēku grupai

Tāpat plāns paredz valsts finansēto tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšanu bēgļiem un cita veida atbalstu personām ar invaliditāti.

Bēgļiem arī tiks nodrošināts garantētais minimālais ienākums (GMI) – pabalsts 109 eiro apmērā pirmajai personai un 76 eiro apmērā katrai nākamajai personai mājsaimniecībā. Tāpat paredzēts vienreizējs 272 eiro pabalsts krīzes situācijā pilngadīgai personai un 190 eiro pabalsts par katru bērnu.

Plāns paredz vienreizējā nodarbinātības uzsākšanas pabalsta izmaksa vienas minimālās mēneša algas apmērā, latviešu valodas apguves pasākumus bezdarbniekiem, darba meklētājiem un bezdarba riskam pakļautajām personām, kā arī latviešu valodas mācību nodrošināšanu ikvienam Ukrainas civiliedzīvotājam, kurš uzturas Latvijā ilgāk par sešiem mēnešiem. Bezmaksas latviešu valodas mācības paredzētas vismaz 120 stundu apjomā, raksta nra.lv.

Lasi vēl: Dižā Vanga ir skaidri pateikusi un norādījusi: Šīs ir veiksmīgākās zodiaka zīmes saskaņā ar Vangas domām

Ukrainas civiliedzīvotājiem arī būs iespēja bez maksas apmeklēt valsts muzejus un piedalīties integrācijas kursā, kurā stāstīs par Latvijas vēsturi, kultūrtelpu, valsts un pašvaldību pakalpojumiem un bērnu tiesībām. Plānoti arī citi pasākumi, lai sekmētu iekļaušanos Latvijas sabiedrībā, piemēram, nometnes, kultūras un sporta pasākumi.

Jau ziņots, ka Latvijā kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā līdz šim reģistrēti ap 25 600 Ukrainas civiliedzīvotāji, savukārt nepilniem 20 000 bēgļu izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību, liecina jaunākā Iekšlietu ministrijas (IeM) apkopotā informācija.

COMMENTS

Leave a Comment