Smilšu mīklas un biezpiena tortīte

Recepte tiem, kam garšo biezpiena tortītes. Šī būs maiga un sātīga vienlaikus – labs cienasts viesiem vai gards našķis pašiem.

Sastāvdaļas:

● 120 g sviesta
 ● 4 ēdamkarotes cukura
 ● 2 olas
 ● 120 g miltu
 ● 250 g biezpiena (vienalga ar kādu tauku procentuālo sastāvu)
 ● 4 tējkarotes kukurūzas cietes
 ● 2 – 3 ēdamkarotes upeņu džema (var arī jebkuru citu džemu pēc saviem ieskatiem)
 ● 1/2 glāze valriekstu – to vietā var ņemt arī rozīnes vai jebkurus citus riekstus/ žāvētus augļus
Pagatavošana:
  1. Mīkstu sviestu sajauciet kopā ar divām ēdamkarotēm cukura, rūpīgi samaisiet un pievienojiet vienas olas dzeltenumu.
  2. Pakāpeniski pievienojiet klāt miltus, sasmalcinātus valriekstus – visu rūpīgi samaisiet viendabīgā masā.
  3. Mīklu lieciet 21 cm lielā kūkas formā un ielieciet to ledusskapī pastāvēt vismaz 40 minūtes.
  4. Biezpienu sajauciet kopā ar atlikušo cukura daudzumu, divām tējkarotēm cietes, vienu olu un atlikušajiem olu baltumiem.
  5. Upeņu vai jebkuru citu džemu sajauciet ar atlikušo cietes daudzumu un ievietojiet to mikroviļņu krāsnī – divas reizes pa 30 sekundēm katru. Pēcāk atdzesējiet. Taču, ja jūsu izvēlētais džems ir ļoti biezs, tad šo soli droši varat izlaist.
  6. Biezpiena masu lieciet pāri mīklai, pa virsu klājiet upeņu džemu.
  7. Lieciet gardumu cepties 170 grādu temperatūrā apmēram 30 – 35 minūtes.
  8. Gatavo kūku atdzesējiet un pašās beigās pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru.

Lai jums labi garšo!

Leave a Comment