Šīs sēklas uzlabos jūsu nagu un matu stāvokli, kā arī atjaunos ādu

Šo sēkliņu sastāvā ir ļoti daudz taukskābju, olbaltumvielas, antioksidanti un diētiskās šķiedrvielas. Kas tad tās īsti ir par sēklām?

Mēs šoreiz runājam par čia sēklām. Tikai mums šķiet, ka čia sēklas ir mūsdienu atklājums, taču cilvēce tās izmantojusi jau gadu tūkstošiem. To labvēlīgās uztura īpašības bija iemesls, kādēļ savulaik tās izmantoja pat valūtas vietā.

Čia sēklas palīdz sajust sātu pat vairāku stundu garumā.  Šīs sēkliņas satur dzīvībai nepieciešamās barības vielas. Ticiet vai nē, bet šīs mazās sēkliņas satur astoņas reizes vairāk omega-3 taukskābju nekā, piemēram, lasis.

Tas vēl nav viss! Čia sēklu sastāvā ir arī omega-6 taukskābes, antioksidanti un jau minētās olbaltumvielas. Vienā gramā čia sēklu ir četras reizes vairāk antioksidantu nekā svaigās mellenēs.

Nesenos pētījumos tika atklāts, ka čia sēklu lietošana uzturā ievērojami uzlabo matu, nagu un ādas stāvokli. Tās ir lieliski piemērotas tieši ādai, jo sēkliņu sastāvs spēj atjaunot ādas šūnas.

Čia sēkliņas ir lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu avots, kas tiek uzskatītas par visvieglāk sagremojamo olbaltumvielu veidu. Īpaši pateicīgas sportistiem, veselīga dzīvesveida un uztura ievērotājiem.

Tāpat šīs sēkliņas veicina tauku dedzināšanu, labvēlīgi ietekmējot gremošanas trakta darbību un regulējot ķermeņa svaru.

Ja jūtat nogurumu un enerģijas izsīkumu, tad čia sēklas ir reāls risinājums šai problēmai.

Čia sēklas iespējams lietot uzturā visdažādākajos veidos: dzērienos, putrās, salātos vai desertos.

Avots: fithacker.ru

Leave a Comment