Sieviete nekādā gadījumā nedrīkst būt noskumuša vai ieslīgt depresijā

Amerikāņu zinātnieki apgalvo, ka sievietēm, kas cieš no biežām depresijas lēkmēm, nākotnē draud osteoporozes attīstība – tā ir slimība, kurai raksturīga kaulu masas samazināšanās un kaulaudu mikrostruktūras traucējumi. 

Speciālisti, kas ASV Nacionālajā garīgās veselības institūtā veica attiecīgo pētījumu, apgalvo, ka pat neliela depresijas izpausme negatīvi ietekmē kaulu stiprību, kas krietni palielina to lūzuma risku sitiena vai jebkādas citas traumas gadījumā.

Līdz šim bija zināms, ka osteoporzozes cēlonis var būt arī smēķēšana. Tagad zinātnieki ir pierādījuši, ka pastāv saikne arī starp skeleta saslimšanu un stresu vai depresiju. Pētījumā piedalījās 89 sievietes vecumā no 21 līdz 45 gadiem, kas sūdzējās par depresiju, un 44 sievietes, kuras savu mūžu nebija saskārušās ar depresiju.

Pēc veiktajiem testiem tika noskaidrots, ka aptuveni 17% depresijā esošo sieviešu ir trausli kauli, kas ir tiešs simptoms osteoporozes attīstībai nākotnē. Otrajā grupā sieviešu ar trausliem kauliem bija tikai 2%.

Tādēļ, mīļās dāmas, mazāk stresa, vairāk atpūtas, labāks miegs un mazāk negatīvu domu – saudzēsim veselību, kura mums ir tikai viena!

Leave a Comment