Šī iemesla dēļ nekādā gadījumā nedrīkst ļaut sunim laizīt jūsu seju

Jums varētu šķist, ka tas ir ļoti mīļi, ka smuks sunītis nolēma maigi aplaizīt jūsu seju. Bet kā ar to, lai es pastāstu jums kaut ko pavisam šausminošu?

Nē, es nerunāju par to, ka jūsu iemīļotais suņuks vēlas nodarīt jums kādu kaitējumu. Jūsu mazais (vai arī lielais) pūkainais draugs tik tiešām cenšas izrādīt savu mīlestību. Žēl, ka to pašu nevarētu teikt par visām tām baktērijām, kas mitinās uz suņa mēles. Vai tiešām tā ir taisnība, ka suņa siekalas ir tīrākas par cilvēka siekalām? Nē. Tas ir mīts.

Marti Bekers, grāmatas „Vistas zupa suņa saimnieka dvēselei” autors, to pilnīgi nepārprotami sagrauj, sakot: „Viss, kas jums jādara, ir jāpaskatās, jāsaož un jāaptver, ka tas tā nav. Suņi skraida apkārt miskastēm. Jūs taču paši lieliski zināt, mēs, cilvēki, sveicinām viens otru ar buču uz vaiga, savukārt suņi pabāž viens otram degunu pie paša dibena.”

Džons Oksfords, virusoloģijas un bakterioloģijas profesors Londonā runā arī par to, cik daudz baktēriju var atrasties uz suņa purna vai tā mutes dobumā: „Nav jau runa tikai par siekalām vien. Pusi no savas dzīves suņi pavada apostot dažādus atkritumus vai pat citu suņu ekskrementus, līdz ar to viņu purni ir pilni ar dažādu veidu vīrusiem, mikrobiem un baktērijām.”

Šie vīrusi un mikrobi spēj izraisīt dažādas smagas veselības problēmas cilvēkiem. Tā arī ir noticis ar kādu sievieti no Lielbritānijas. Viņa ir saķērusi infekciju no savas mazās levretes. Un pat nenojauta, ka ar viņu kaut kas nav kārtībā, līdz brīdim, kad kādas telefonsarunas laikā sāka ievērot, ka viņas runa kļūst nesaprotama.

Līdz ātrās palīdzības brigādes ierašanās, viņa bija atlaidusies uz krēsla atzveltnes, bet viņas stāvoklis strauji pasliktinājies. Pēc divām intensīvās terapijas nedēļām un milzīga daudzuma antibiotiku šai sievietei izdevās atlabt.

Asins analīzes uzrādīja, ka infekcijas izraisītājs bija baktērija capnocytophagacanimorsus, kas sastopama suņu un kaķu mutes dobumos. Izņemot viņu, visas Lielbritānijas teritorijāir fiksēti vēl 13 šādi gadījumi. Un tā nebūt nav vienīgā slimība, kuru jūs varat dabūt no suņa skūpsta. Bet pati vienkāršākā no tām ir ēde.

Ēde ir viena no vienkāršākām saslimšanām, ko jūs varat mantot caur šādu suņa „skūpstu.” Ja sunim ir ēdes baktērijas un jūs sabučosiet savu mīluli, tad tiešā inficēšanās ir garantēta.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

COMMENTS

Leave a Comment