Sestdien ar daudzpusīgām aktivitātēm pie Rīgas Kongresu nama svinēs bērnu un jauniešu svētkus

Sestdien, 31.augustā, no plkst. 13 līdz 21 pie Rīgas Kongresu nama norisināsies tradicionālie bērnu un jauniešu svētki “Nāc un piedalies”. Dienas programmā no plkst. 13 līdztekus interešu un sporta izglītības iestāžu piedāvātajām radošajām un sporta aktivitātēm norisināsies arī koncerts “Tur, kur prieks” ar vairāk nekā 700 dalībniekiem. Savukārt vakara programmā, no plkst. 18, grupu Double faced eels, Sudden lights, kā arī hiphopa mūziķu ansis un Edavārdi uzstāšanās. Ieeja bez maksas.

Bērnu un jauniešu svētki “Nāc un piedalies” norisināsies jau 20. gadu, kopā pulcējot Rīgas interešu izglītības iestādes, sporta skolas, biedrības un nodibinājumus, kas ikdienā īsteno interešu izglītības programmas Rīgā. Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja ne tikai radoši darboties, vērot sporta paraugdemonstrējumus, piedalīties zinātniskajā laboratorijā, uzkāpt kāpšanas sienā vai piedalīties labirintu takā, bet arī saņemt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta katalogu, kur apkopotas bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas interešu izglītības iestādēs, sporta, mūzikas un mākslas skolās Rīgā.

Paralēli radošo darbnīcu aktivitātēm uz lielās skatuves no plkst. 13 līdz 17 notiks interešu izglītības audzēkņu koncerts “Tur, kur prieks”. Tajā piedalīsies gan lieli, gan mazi Rīgas interešu izglītības iestāžu un kolektīvu audzēkņi. Skatītājus priecēs tautas deju ansambļi “Dancītis” un “Uguntiņa”, baleta studija “Grande”, modes un stila paraugdemonstrējumi no bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils”, austrumcīņu studija “Enšein karate”, Rīgas Vingrošanas skolas audzēkņi, balss attīstības studijas “Kantilēna” dziedātāji, Andžeja Grauda bungu skola un vēl daudzi citi.

Kā ik gadu, svētkus kuplinās arī pašvaldības un Valsts drošības institūcijas, kā arī citas organizācijas, kas informēs un atgādinās par drošību skolā, mājās un uz ielas. Interaktīvas spēles, elektrodrošības skola, dienesta automobiļu demonstrācija u.c. aktivitātes piedāvās Rīgas domes Labklājības departaments, Rīgas pašvaldības policija, Valsts policija, Ceļu satiksmes drošības direkcija, AS “Sadales tīkls”, Latvijas Republikas Zemessardze, kā arī Jaunsardzes centrs un Rīgas satiksme.

Vakara programmā, sākot no plkst. 18.00, gaidāmi grandiozi mūzikas svētki jauniešiem. Uz lielās skatuves uzstāsies plaši atpazīstami mūziķi – grupas Sudden lights un Double Faced Eels, kā arī Edavārdi, ansis un Kristīne Pāže.

Svētku programma:

Plkst. 13.00-17.00

• Radošās darbnīcas, sporta aktivitātes, paraugdemonstrējumi, drošības institūciju aktivitātes

• Interešu izglītības audzēkņu koncerts “Tur, kur prieks”

Plkst. 18.00-21.00

• 18.00 Double faced eels

• 19.00 Sudden lights

• 20.00 ansis, Edavārdi un Kristīne Pāže

Starts jaunajam mācību gadam! Tiekamies 31. augustā!

Pasākumu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Rīgas Interešu izglītības metodisko centru.

Leave a Comment