Septiņi produkti, kas palīdz notievēt!

  1. Lēcas

Šis ir unikāls produkts, kura sastāvā ir liels daudzums šķiedrvielu un olbaltumvielu. Tieši šķiedrvielas ir tās, kas palīdz ātrāk atbrīvoties no liekā svara. Šķiedrvielas attīra kuņģi un zarnu traktu. Vienā šīs produkcijas porcijā atrodami 18 g olbaltumvielu, kas ir ļoti nepieciešamas mūsu organismam tievēšanas laikā. Turklāt, lēcās ir atrodama arī folijskābe un minerālvielas.

  1. Kokosrieksti

Kokosriekstos atrodams īpašs piesātināto tauku veids – vidēja garuma ķēžu triglicerīdi. Tieši šos taukus ķermenis dedzina, nevis uzkrāj. Ir pierādīts, ka tieši kokosriekstu eļļa spējīga sadedzināt vairāk kaloriju, nekā jebkura cita. Turklāt, šajā eļļā pagatavotais ēdiens ir daudz gardāks.

  1. Mellenes

Mellenes ir īsts atradums saldumu mīļiem. Atšķirībā no saldumiem, šo ogu darbības veids ir pilnīgi citāds. Uzturā lietojot mellenes, iespējams ne tikai samazināt cukura līmeni asinīs, bet arī izvadīt lieko glikozi no organisma. Daba šai ogai sniegusi daudz vitamīnus, minerālvielas, šķiedrvielas, kā arī antioksidantus.

  1. Zaļā tēja

Zaļās tējas sastāvā ir ļoti daudz antioksidantu, kā arī teīns. Tieši šīs vielas ārkārtīgi labie iedarbojas uz liekā svara zaudēšanu. Īpaši ieteicams lietot zaļo tēju, ja paralēli nodarbojieties arī ar jebkādām fiziskām aktivitātēm.

  1. Kafija

Atšķirībā no zaļās tējas, kafijā ir vēl vairāk un vēl stiprāki antioksidanti. Tieši tādēļ cilvēki, kas dzer daudz kafiju, dzīvo arī ilgāk. Nepieciešams dienā izdzert līdz divām tasītēm kafijas, tādēļ necentieties ļaunprātīgi lietot to pārāk lielos daudzumos, jo tas spējīgs negatīvi ietekmēt nervu sistēmu.

  1. Šveices mangolds jeb lapu bietes

Lapu bietes ir visīstākais vitamīnu avots. Viena no vislabākajām mangolda īpašībām – tas spēj ārstēt vēža šūnas. Tajā ir tik daudz dažādu barības vielu, ka to droši var saukt par enerģijas krātuvi.

  1. Avokado

Avokado var ēst jebkadā sev iemīļotā veidā, jo tajā esošās labvēlīgās vielas iedarbosies tik un tā. Tā sastāvā ir ļoti liels daudzums polinepiesātināto taukskābju, kas spēj normalizēt sirdsdarbību un palīdz notievēt. Turklāt, avokado ir arī daudz šķiedrvielu un tajā atrodama arī folijskābe.

Noteikti dalieties arī ar citiem lasītājiem!

Leave a Comment