Selgas cepumu torte – viena no visu laiku iecienītākajām latviešu tortēm

Selgas cepumu torte
Selgas cepumu torte

Foto

 

Selgas cepumu torte ir  izcila, jo šīs firmas cepumi ir vieni no visu laiku iecienītākajiem latviešu cepumiem. Tie ne tikai atgādina mums bērnību, bet pašlaik jau ir pieejami daudz un dažādās garšās. Kādēļ tas ir labi? Jo Selgas cepumu kūkas ir kļuvušas vēl gardākas!

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

● 2 paciņas „Selgas” klasiskie cepumi vai arī cepumi ar banānu garšu (jo šī būs banānu torte)
● 5-6 banāni
● 0,5 l skābā krējuma
● 1 glāze cukura
● 300 ml piena
● kivi, zemenes, persiki vai citas ogas/augļi tortes dekorēšanai
● 1 neliela šokolādes tāfelīte

 

Selgas cepumu torte – pagatavošana:

Skābo krējumu sakuļ kopā ar cukuru, pievieno klāt nelielās šķēlītēs sagrieztus banānus (varat pievienot arī 1-2 smalki sasmalcinātus banānu Selgas cepumus).

Cepumus iepriekš nepieciešams pāris sekundes pamērcēt pienā.

Lēzenā traukā liek cepumu kārtu, virsū klāj skābā krējuma un banānu maisījumu, pēc tam atkal nākamo cepumu kārtu. Lieciet tik daudz kārtu, cik sanāks no šīm sastāvdaļām.

Lasi arī: “Selgas” cepumu un iebiezinātā piena krēmīgā kūka

Torti pārkaisa ar rīvētu šokolādi, rotā ar iemīļotāko augļu vai ogu gabaliņiem. Tāpat varat rotāt ar ievārījumu vai sēkliņām – kā pašiem labāk tīk.

Pirms pasniegšanas torti 30-40 minūtes vēl atdzesējiet ledusskapī, lai tā kļūst mazliet tvirtāka.

Labu apetīti!

 

Arī interesanti: Cepumu torte ar banāniem: labākā recepte – garda un bez cepšanas! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu recepti!

Leave a Comment