Selerijas veicina slaidumu! 6 ēdienu un 1 dziednieciska recepte

Selerijas ar rūgušpienu
* Notīrītu seleriju sarīvē uz smalkās rīves un tūlīt pat, kamēr masa nav kļuvusi tumša, sajauc ar rūgušpienu. Pievieno nedaudz sasmalcinātu valriekstu, dažus pētersīļu zariņus un pavisam nedaudz saspaidīta ķiploka.

Sautētas selerijas ar burkāniem
* Seleriju saknes un burkānus sagriež ripiņās, liek traukā, aplej ar ūdeni, pievieno nedaudz sāls un aptuveni 8 minūtes sautē slēgtā traukā, laiku pa laikam sakratot. Gatavo sautējumu pārkaisa ar dillēm un liek galdā.

Ceptas selerijas
* Notīrītas un nomazgātas saknes sagriež aptuveni 0,5 cm biezās šķēlītēs, aplej ar citrona sulu un aptuveni 7 minūtes ļauj pastāvēt. Pēc tam apsāla, apviļā miltos un cep, līdz kļūst dzelteni zeltainas. Galdā var pasniegt kopā ar gurķu un tomātu salātiem.

Seleriju un gaļas pastēte
* Novārītas un notīrītas seleriju saknes sagriež sīkos gabaliņos un viegli apcep kopā ar sīpoliem. Vārītu gaļu samaļ gaļas maļamajā mašīnā un sajauc ar apceptajām selerijām. Iegūto masu liek ieziestā pannā, pārkaisa ar rīvētu sieru, pārlej ar krējumu, apkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem un aptuveni pusstundu cep cepeškrāsnī.

Seleriju un dārzeņu sautējums
* Notīrītas un nomazgātas seleriju saknes un kātus sagriež gabaliņos, burkānus sarīvē salmiņos, sagrieztu sīpolu viegli apcep. Tomātiem noņem mizu un sagriež prāvos gabalos. Visas sastāvdaļas liek katliņā, pievieno sāli, piparus, nedaudz gaļas buljona un sautē aptuveni stundu.

Seleriju kotletes
* Auzu pārslas aplej ar nelielu daudzumu piena un stundu ļauj uzbriest. Sīki sakapā seleriju saknes un zaļumus, sīpolu, olu, pievieno rīvētu citrona miziņu un sāli. To visu sajauc ar uzbriedinātājām auzu pārslām un saberztiem kviešu sausiņiem. No iegūtās masas veido kotletes un cep augu eļļā.

Leave a Comment