Savā sulā gatavoti tomāti – lielisks gardums ziemai

Tomāti savā sulā – pašgatavotu produktu ne pavisam nevar salīdzināt ar to, kas nopērams veikalos. Garša un smarža vien ir tā vērta, lai mazliet papūlētos un pats gatavotu šo gardumu. Lūk, recepte!

Sastāvdaļas

● 600 g tomātu
● 1/2 l tomātu sulas
● 1/2 ēdamkarotes sāls
● 1/3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

    1. Vienāda lieluma sarkanus tomātus salieciet marles maisiņā vai sietiņā un blanšējiet; iegremdējiet 2 minūtes verdošā ūdenī un tad pārlieciet uzreiz aukstā ūdenī, lai atdziest.
    2. Šādiem plaucētiem tomātiem viegli noņem nost miziņu. Tad tos sakārtojiet izkarsētā burkā, pārlejiet ar tomātu sulu, kurai pēc garšas pielikts klāt sāls un cukurs.
    3. Var arī tomātiem mizu nenovilkt – tā ir jūsu izvēle!
    4. Sagatavotai burkai uzlieciet novārītu metāla vāciņu, viegli aizvākojiet to ciet un pasterizējiet 85°C temperatūrā; 0,5 litra burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, 3 litra burkas – 25 minūtes.
    5. Pēc pasterizēšanas burkas kārtīgi aizvākojiet ciet un apgrieziet tās uz vāciņa, paturot 30 minūtes, pēc tam pilnīgi atdzesējiet.

Tas arī viss!

Leave a Comment