Sautētie kāpostiņi ar tomātiem un speķīti

Kuram gan negaršo gardi sautētie kāpostiņi? Nav nekā labāka, kā pēc garas dienas uzēst siltus sautētos kāpostiņus ar vārītiem kartupeļiem un kādu gaļas gabaliņu. Mmm…

Lai tos pagatavotu, būs nepieciešams:

● 1 kāpostgalviņa (svaigu kāpostu vietā, laika ieekonomēšanas labad, varat ņemt arī skābus kāpostus)
  ● 1 sīpols
  ● 5 tomāti
  ● 200 g speķa

Pagatavošana:

  1. Sīki sakapājiet vai sarīvējiet kāpostus, pievienojiet tiem klāt sāli un ļaujiet 20 minūtes ievilkties.
  2. Gatavus tomātus sautējiet savā sulā bez ūdens, šādi padarot tos daudz mīkstākus.
  3. Nospiediet kāpostiem nost lieko šķidrumu, ielieciet katlā, pievienojiet caur sietu izberztus tomātus. Šo visu lieciet uz nelielas uguns.
  4. Pievienojiet klāt sīpolus, kas apcepti ar mazos gabaliņos sagrieztu speķīti.

Tas arī viss – gardas, sātīgas, siltas pusdienas  vai vakariņas ir gatavas!

Leave a Comment