Saudzīga un garda burkānu diēta piecām dienām. Mīnus trīs kilogrami!


Dietologi uzskata, ka ķermeņa masas kontrole ir tikpat normāla higiēnas procedūra kā zobu tīrīšana vai sekošana matu stāvoklim uz galvas. Cilvēkam, kam ir nosliece uz tuklumu, jāpalīdz ķermenim ar pareizu uzturu. Un viens no produktiem, kas šim mērķim izmantojams, ir burkāni.

Kā katram dārzenim, arī burkāniem ir savi mazie noslēpumi. Piemēram, ārmalās ir vairāk karotīna nekā viducī, toties dārzeņa serdē ir vairāk šķiedrvielu. Tāpat svarīgi zināt, ka karotīns daudz labāk uzsūcas, ja burkānus lieto kopā ar krējumu vai augu eļļu.

Ja papildus burkānu masai ir vēlēšanās lietot arī dārzeņa sulu, tās vairāk ir resnajos burkānos ar ieapaļu galu. Noteikti jāpatur prātā arī tas, ka svaigi spiesta burkānu sula jāizlieto pusstundas laikā, jo saskarsmē ar gaisu tā ātri zaudē savas dziednieciskās īpašības.

Izlietojami arī biezumi, kas paliek pēc sulas izspiešanas, – šo masu var apliet ar saldo krējumu vai augu eļļu, 3 stundas nostādināt, tad vēlreiz izspiest un iegūto burkānu eļļu izmantot kulinārijā, piemēram, kā mērci salātiem.

Lai uzzinātu, kas darāms, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment