Šaubāties par sviesta kvalitāti? Pavisam vienkāršs veids, kā pārbaudīt, vai jums netiek “iesmērēts” margarīns

Jūs māc šaubas, ka ražotāja piedāvātais produkts tiešām ir īsts sviests? Iesakām veikt šo nelielo produkta pārbaudi!

Atcerieties, ka īsts sviests sastāv tikai no divām sastāvdaļām: pilnpiena un krējuma. Ja jūs pērkat sviestu tirgū, kur tas iegādājams uz svaru, pievērsiet uzmanību sviesta krāsai (tam jābūt ne pārāk dzeltenam un tas nedrīkst būt arī bāls), konsistenci (labam sviestam pēc konsistences ir ciets un gluds pēc taustes, bet nogriezts tas nedalās un nešķeļas). Vērts zināt arī to, ka attaisīts sviests nestāv ilgāk par 10 – 14 dienām.

Labākais veids, kā pārbaudīt, vai sviests ir dabīgs un jums netiek “iesmērēts” margarīns.

Paņemiet nelielu gabaliņu sviesta un aplejiet to ar verdošu ūdeni – ja tas ir īsts sviests, tad tas nekavējoties izkusīs, ja tas ir margarīns vai sviesta masa, tad tas sāks dalīties pa gabaliņiem. Tieši tik vienkārši!

Iesakām vienmēr pārbaudīt produkta kvalitāti, lai zinātu, kuri ražotāji steidz “iesmērēt” saviem klientiem produktus, kas neatbilst to nosaukumam uz etiķetes.

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem!

Leave a Comment