Saspringts dzīvesveids nav attaisnojums maltītes izlaišanai. Kā visu paspēt?

Dzīve kļūst arvien dinamiskāka, pieaugošajā konkurencē par vietu zem saules jāprot paveikt visu ātri un uz izcili – šķiet, ka veselīgajam dzīvesveidam nav kur iesprausties! Realitāte ir gaužām bēdīga: neatliek laika nedz treniņiem, nedz brokastīm vai sabalansētām pusdienām.

Paveiksies, ja izdosies ieskriet kafejnīcā netālu no ofisa. Pačukstēsim, ka arī 8 stundu garā darba dienā iespējams kontrolēt visu, kas ar tavu ķermeni notiek. Šim nolūkam būs jāapbruņojas ar māku plānot, kā arī šķipsniņu fantāzijas. Šoreiz lasi par to, kā sajusties lieliski un būt maksimāli efektīvam ik dienu bez izņēmuma!

1. Plāno savas maltītes un iepērc produktus nedēļai

Kādā no brīvdienām beidzot rūpīgi apdomā ēdienkarti (brokastis, launagus, uzkodas un vakariņas) visām nedēļas dienām. Izveido sarakstu ar visu nepieciešamo un dodies iepirkties. Vislabāk tieši uz Centrāltirgu. Šeit iespējams patērzēt ar tirgotājiem, bieži vien arī ar pašiem fermeriem un noskaidrot visu par produktu izcelsmi. Ja iepirkšanās tevi nomāc un šo laiku labprāt pavadītu sev saistošākā veidā, izmanto servisu, kas nodrošina ar produktu piegādi.

2. Launagus gatavo mājās un ņem tos uz darbu līdzi 

Pirms darba nedēļas sākuma pāris stundas velti ēdiena pagatavošanai katrai no nedēļas dienām. Sacepums no dārzeņu asorti, zivs, zupas, ēdieni no lēcām, dārzeņu plovs, novārīti graudaugi (piemēram, kinoa – to var pievienot salātiem un arī ēst kā pilnvērtīgu piedevu pie gaļas). Vislabāk sagataves glabājas hermētiskos konteineros vai sasaldēti. Darba dienas priekšvakarā atliek tikai visu salikt pusdienu boksā.

3. Sagataves arī brokastīm 

Ja rīts iesākas agrās stundās, un laiku, ko velti pie plīts, labprāt pavadi kādu pusstundiņu nosnaužoties, priekšvakarā ir vērts parūpēties arī par brokastīm. Veselīgās un gardās opcijas: pudiņš ar čia seklām, auzu pārslas, kas uz nakti iemērcētas mandeļu pienā, vai smūtijs, sastāvdaļas kuram (spinātus, ogas, banānus utt.) vari nomazgāt un salikt pa kastītēm svētdien. Un neaizmirsti par iespēju palielināt vērtīgo uzturvielu uzsūkšanos ar „superkomponentiem”. Auzu pārslām vari pievienot maltas čia vai linsēklas, smūtijam – kaņepju proteīnu, savukārt iecienītajai rīta kafijai – karoti kokosrieksta eļļas.

Raksta turpinājums lasāms nākamajā lapā!

Leave a Comment