Saprātīgi iemesli, kāpēc pāris lieki kilogrami vēl nav pasaules gals


Nez kāpēc uzskatām, ja cilvēks ir tukls, viņam ir grūtāk dzīvot un arī problēmu vairāk.  Patiesībā daudz no tā, ko par viņiem esam iedomājušies, ir maldi.

Cilvēkiem ar lieko svaru mūžs ir īsāks.
Pieci cits no cita neatkarīgi veikti plaša mēroga novērojumi pasaulē pierādījuši, ka pāragra nāve vienādi piemeklē gan ļoti kalsnus, gan ļoti resnus cilvēkus (jāpiebilst, ka starp pirmajiem un otrajiem ir ļoti plašs svara diapazons). Pēc Dr. Viljama Beneta atzinuma, nekāda atkarība starp cilvēka ķermeņa svaru un mūža ilgumu nepastāv.

Resnie cilvēki ir slinki, ar vāju gribasspēku, tāpēc nespēj atbrīvoties no liekā svara.
Liekais svars absolūti nenozīmē, ka cilvēks ir slinks, ka viņam trūkst gribasspēka un piemīt vēl virkne trūkumu. Būtībā ikviens cilvēks ir spējīgs regulēt savu svaru. Labākais pierādījums tam – ar retiem izņēmumiem tauku daudzumu, ko sevī nes cilvēks, automātiski regulē pats organisms.

Resniem cilvēkiem ir problēmas ar seksu.
Neraugoties uz visām runām, patiesībā nav neviena pierādījuma, ka tukli cilvēki nav seksapīli vai arī viņu seksuālās vēlmes būtu mazāk izteiktas.

Resnie cilvēki ēd daudz vairāk nekā tievie.
Zinātnieku novērojumi to neapstiprina. Cilvēki, kuriem ir liekais svars, vidēji ēd ne vairāk un ne mazāk kā visi pārējie.

Cilvēki ar lieko svaru vairāk pakļauti dažādām slimībām.
Patiesībā saikne starp lieko svaru un neveselību ir krietni pārspīlēta. Liekais svars pats par sevi neizraisa ne asinsspiediena paaugstināšanos, ne diabētu, ja vien nosliece uz šīm kaitēm nav bijusi ielikta gēnos. Taču atbrīvošanās no liekajiem kilogramiem ar diētas un fizisko vingrojumu starpniecību veselībai nāk par labu un var to krietni vien uzlabot.

Liekais svars cilvēku nomāc psiholoģiski.
Uzturoties sabiedrībā, resnīši nebūt neizjūt psiholoģiskas problēmas. Viņu psiholoģiskā veselība var būt pat augstāka par vidējo. Kad vienādam skaitam vīriešu ar normālu un palielinātu ķermeņa svaru tika piedāvāta virkne psiholoģisko testu, zinātnieki secināja, ka nomāktība un nervozitāte abās grupās bija līdzīga.

Resnie cilvēki gatavi ēst neatkarīgi no tā, ir vai nav izsalkuši.
Pētījumi pierādījuši, ka daudz jutīgāk uz ēdienu reaģē tie, kas ievēro diētu.

Avots: VK.com

Leave a Comment