Sapņu ceļojums eksotikas kārotājiem

Ceļot arvien tālāk, atklāt un izzināt arvien vairāk – ja tas ir par Tevi, un Tu sevi arvien biežāk pieķer mirklī, kad domas jau ir aizklejojušas, prātojot nākamo atpūtas ceļojuma galamērķi, ieskaties tūroperatora un ceļošanas eksperta “Novatours” ieteikumos eksotiskākiem ceļojumiem ārpus Eiropas.

Seišelu salas

Seišelu salas nereti tiek dēvētas par patiesu paradīzi. Mazā valstiņa, kas atrodas Indijas okeānā, uz ziemeļiem no Madagaskaras, sastāv no vairāk nekā 115 salām, kas katra pārsteidz ar savu īpašo raksturu un noskaņu. Daļa no tām nav apdzīvotas un savus viesus lutina tikai ar mierpilnām pludmalēm vai zaļojošu džungļu spirgtumu.

Seišelu salas ir slavenas ne tikai ar savām lieliskajām pludmalēm, fotogēniskajiem milzu akmeņiem un to, ka tās par savu medusmēneša ceļojumu izvēlas jaunlaulātie, bet arī ar virkni citur pasaulē nesastopamām dzīvnieki un augu sugām: mežonīgā vaniļa, zilie baloži, melnie papagaiļi, kokosriekstu palmas un medūzas, orhidejas un sarkanpieru papagaiļi.

Trīs lietas, kas noteikti jāizdara Seišelu salās:

1. Apciemot vienu no pasaulē mazākajiem rezervātiem Vallee de Mai Reserve, kas iekļauts UNESCO Pasaules matojumu sarakstā, un glabā neskartu tropu mežu ar unikālu floru un faunu. Šeit atrodami milzu akmeņi, čūskas, reptiļi, dažādas putnu un zīdītāju sugas, kā arī iespaidīga palmu daudzveidība. Šī ir vienīgā vieta, kur sastopami jūras kokosrieksti jeb Coco de Mer – gigantiski rieksti, kas sver vairāk nekā 20 kilogramu un akurāti atspoguļo sievietes un vīrieša anatomiju.

2. Izbaudīt zemūdens krāšņumu un peldes kopā ar jūras bruņurupučiem. Nirt ir iespējams praktiski jebkur, jo ūdens ir vienlīdz dzidrs, tomēr krāšņākā un bioloģiski daudzveidīgākā zemūdens pasaule būs pie arhipelāga ārējām salām, piemēram, Alphonse salas tuvienē. Šeit vienas niršanas laikā iespējams saskatīt pat 30-40 bruņurupučus. Lai arī šie dzīvnieki ir varena izmēra un svara, tie ir ļoti miermīlīgi un pat kautrīgi, tāpēc no tiem nav jābīstas.

3. Iepazīsti pēc iespējas vairāk salu. Visattīstītākais tūrisms un bagātākais iespēju klāsts ir iekapsulēts uz arhipelāga lielākās salas Mahe, tomēr ir vērts apciemot arī citas salas. Otra lielākā sala Praslin īpaši piemērota būs tiem, kas alkst atklāt brīvdienas baudīt lieliskās pludmalēs un skatīt neticami krāšņus saulrietus. Daļa no saliņām nav pat apdzīvotas un savus viesus var vien palutināt ar klusām, mierpilnām pludmalēm vai zaļojošiem džungļiem.

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment