Sāpes krustos. Ļoti efektīvi palīdz tautas līdzekļi!

Uzlējumi un novārījumi

* Vienu tējkaroti purva vaivariņu aplej ar 2 glāzēm atdzesēta vārīta ūdens, nostādina slēgtā traukā 8 stundas, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 4 reizes dienā.

* Izžāvētus ceriņu ziedus ieber pudelē un aplej ar puslitru degvīna, nostādina 8–10 diennaktis. Lieto pa 30–40 pilieniem 2–3 reizes dienā.

* Ņem 5 g bērzu pumpurus, aplej ar glāzi ūdens un 15 minūtes vāra uz lēnas uguns. Pēc tam trauku silti ietin, 1–2 stundas nostādina, izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes 4 reizes dienā stundu pēc ēšanas.

* Vienu ēdamkaroti žāvētu bērza lapu aplej ar glāzi verdoša ūdens, silti ietin, 6 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 2–3 reizes dienā.

* Trīs tējkarotes violetā pļavu āboliņa ziedu aplej ar glāzi verdoša ūdens, ietin, stundu nostādina, tad izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes 4 reizes dienā 20 minūtes pirms ēšanas.

* Vienu ēdamkaroti pīlādžu aplej ar glāzi verdoša ūdens, ietin un 4 stundas nostādina. Dzer pa pusglāzei 3–4 reizes dienā.

Ārstnieciskās vannas

* Ņem 240 g kalmju sakņu un 250 g timiāna, aplej ar 3 litriem auksta ūdens, uzvāra, nostādina, izkāš un pielej 35–37 grādus siltam vannas ūdenim. Ūdens temperatūra vannā zemāka nedrīkst būt.

* 1 kg sasmalcinātas ozola un egļu mizas iemaisa 5 litros ūdens un vāra 30 minūtes. Pēc tam izkāš un pielej vannas ūdenim.

* Vienādās daļās sajauc melno plūškoku, raudenes, nātres, lielo dadzi, paegli, biškrēsliņus, vārpatu, upeņu lapas, priežu pumpurus, trejkrāsu vijolītes, kosu, apiņu rogas un mārsilu. Astoņas ēdamkarotes maisījuma aplej ar 2 litriem verdoša ūdens, 10 minūtes vāra, tad izkāš, atdzesē un pievieno 37–40 grādus siltam vannas ūdenim.

Leave a Comment